Nationale finale België 1963
 
 
Datum :  16 februari 1963
Locatie :  Amerikaans Theater, Brussel
Presentatie :  Denise Maes & Bob Boon
Aantal deelnemers :  6

Eurovisie Songfestival |Meer landinfo


Jacques Raymond
 
Nr. Titel Artiest  Tekst/muziek Pnt. Pos. 
1. Saksisch porselein Lize Marke ? 247 4 
2. Er speelt een orgel Rina Pia ? 274 3 
3. Zo mooi Jo Leemans ? 241 5 
4. Con amore Lieve Olga ? 186 6 
5. Waarom Jacques Raymond Wim Brabants, Hans Flower 292 1 
6. Luister naar de wind Lize Marke ? 289 2 
 
 

Alle liedjes werden tweemaal vertolkt, eerst door de Nederlandse artiesten Anita Berry en John De Mol en daarna door de artiesten zoals aangegeven in bovenstaande tabel. Een vakjury en een publieksjury bepaalden de uitslag.

Voorafgaand aan deze finale organiseerde de Vlaamse omroep BRT negen voorrondes met telkens twaalf kandidaten. De beste drie liedjes uit iedere voorronde mochten telkens door naar de volgende voorronde. Liedjes die op die manier drie voorronden overleefden kwalificeerde zich voor de finale.

Bob Benny kwalificeerde zich met twee liedjes voor de finale, Mijn kleine blauwe zwaluw en Boerenwals. Eerstgenoemd lied werd gediskwalificeerd omdat de liedtekst te vroeg in de openbaarheid gebracht werd. Als protest tegen deze diskwalificatie zong Benny in de finale de tekst van Mijn kleine blauwe zwaluw op de melodie van Boerenwals en prompt werd ook dit lied gediskwalificeerd.

Artiesten die de voorronden niet overleefden waren Enny Denita, Chris Ellis, Will Ferdy, Freddy Sunder, Jean Walters en Staf Wesenbeek.