Nationale finale Spanje 2018
 
 
Datum :  29 januari 2018
Locatie :  Parc Audiovisual de Catalunya, Terrassa
Presentatie :  Roberto Leal
Aantal deelnemers :  9

Eurovisie Songfestival |Meer landinfo


Amaia & Alfred
 
Nr. Titel Artiest  Pnt. Pos. 
1. Camina Amaia, Aitana, Alfred, Ana Guerra & Miriam 1 9 
2. Arde Aitana 31 2 
3. Magia Miriam & Agoney 7 5 
4. Que nos sigan las luces Alfred 3 8 
5. Lo malo Aitana & Ana Guerra 26 3 
6. Al cantar Amaia 4 7 
7. Lejos de tu piel Miriam 8 4 
8. El remedio Ana Guerra 5 6 
9. Tu canción Amaia & Alfred 43 1 
 
 

Deze Spaanse voorronde was onderdeel van de televisietalentenjacht Operación Triunfo 2017, waarin in wekelijkse shows op zoek werd gegaan naar een nieuw zangtalent. 18 deelnemers begonnen aan een afvalrace en toen er nog 5 deelnemers over waren werd het Eurovision Gala gehouden. Deze gala-avond was onderdeel van de talentenjacht/afvalrace en diende tevens als voorronde voor het Eurovisie Songfestival.

De 5 kandidaten zongen ieder solo een aan hen toegewezen lied. Daarnaast waren er drie duetten, waarvoor de laatste afvaller uit de show was teruggehaald, en zongen de 5 deelnemers samen het lied dat door de 16 kandidaten die de eerste show (het toelatings-gala) overleefden geschreven was en wat al eerder in de uitzendingen als groepslied vertolkt was geweest. Daarmee streden 9 liedjes voor deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Het lied voor het Eurovisie Songfestival werd gekozen via televoting. Er waren twee stemrondes. In de eerste ronde werd de top 3 bepaald, waarna in de tweede ronde het publiek uit die drie de winnaar aanwees.