XL Editie Eurovision in Concert zeer geslaagd

De keuze van de organisatoren van Eurovision in Concert om voor de tiende editie van dit evenement op 14 april extra groot uit te pakken en AFAS live te boeken heeft een mooi songfestivalfeest opgeleverd. Het publiek was dankzij de nieuwe locatie niet alleen groter, maar ook breder samengesteld. Onder de aanwezige fans en belangstellenden waren dit jaar ook veel families met kinderen te vinden.

Delegaties uit 32 landen hadden zich aangemeld en brachten hun songfestivallied al vast ten gehore voor een publiek van bijna vierduizend personen. De Britse zangeres SuRie zong niet alleen haar eigen lied Storm, maar verving ook de vrouwelijke helft van het Franse duo Madame Monsieur, Émilie Satt, die wegens ziekte afwezig was.

’s-Middags presenteerden de artiesten zich alvast aan de pers en was er gelegenheid voor korte interviews. De delegaties werden welkom geheten door presentator Cornald Maas, staatssecretaris Mark Halbers en Jon Ola Sand, de executive supervisor van het Eurovisie Songfestival, die er in zijn toespraak aan refereerde dat er diverse songfestival preparty’s zijn, maar dat die in Amsterdam door de EBU beschouwd wordt als de enige officiële preparty.

De repetities voor het Eurovisie Songfestival in Portugal beginnen op 29 april en zoals gebruikelijk zal Eurovision Arists op deze pagina’s verslag doen van de gebeurtenissen op en rond het festival.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 21-4-2018