De grote vijf plus Israël, deel 2

De Italiaanse kandidaat Mahmood staat op het podium in een zomerse blouse met daaronder, gek genoeg, een koltrui. Schuin achter hem staan drie dansers. Er wordt regelmatig op de maat geklapt om het lied kracht bij te zetten. Op het ledscherm erachter onder andere een foto van Mahmood als kind en flarden van de tekst in het Engels. Later zien we bankbiljetten in de brand vliegen. Het geheel is wat statisch, maar heeft wel meer dynamiek dan op het San Remofestival. Aan het slot staat er de tekst op het LED-scherm Money can't buy your love.

De Britse kandidaat Michael Rice zien we eerst in sepia, geheel in zwart gehuld. Daarna zingt hij verder tegen een blauwe en later een rode achtergrond. Een groot deel van het lied staat Michael alleen op het podium, pas op ongeveer tweederde van het lied verschijnen vijf achtergrondzangers- en zangeressen in witte smokings. De zang? Dat was en is niet het probleem van de Britten. Dat is dik in orde. Zorgelijker is dat het lied maar niet over wil komen.

De Duitse S!sters, die helemaal geen zusters zijn, zingen hun lied met vooral heel veel close-ups. Ook zijn hun hoofden steeds op de LED-schermen afgebeeld. Halverwege zien we groot de woorden sorry en respect. Aan het eind zie je verschillende portretten van twee meisjes en opeens wordt dan het ban-de-bom-teken geprojecteerd. De zang van de twee dames klinkt erg schel. Het is maar zeer de vraag of Duitsland het succes van vorig jaar kan evenaren.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 10-5-2019