Loting startposities finale tot nu toe: rustige eerste helft

Tijdens de persconferentie van de winnaars van de eerste halve finale, afgelopen nacht, werd geloot wie van de finalisten in welk deel van de finale te zien zullen zijn.†Oostenrijk, Estland, Litouwen en AlbaniŽ zullen we zaterdag terug zien en horen in de eerste helft van de finale; Cyprus, IsraŽl, TsjechiŽ, Bulgarije, Finland en Ierland zullen een startpositie in de tweede helft toebedeeld krijgen.

Eerder deze week was al bepaald dat gastland Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Duitsland in de eerste helft aan bod zullen komen en ItaliŽ in de tweede helft.

Opvallend is dat tot nu toe vooral de rustiger bijdragen in de eerste helft te horen zullen zijn en de meer uptempo nummers later op de avond in beeld komen.

Na de tweede halve finale wordt geloot in welke helft de landen die zich dan kwalificeren aan de beurt zullen komen. Vervolgens bepaalt de organisatie de exacte startvolgorde. Alleen van gastland Portugal is de startpositie al bekend, dat zal als achtste optreden.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 9-5-2018