Prognoses voor de tweede halve finale

Vanavond staat de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op het programma. 18 deelnemers strijden voor 10 plaatsen in de finale van zaterdag. Eurovision Artists vroeg verschillende mensen naar hun prognoses voor vanavond.

Naast de prognose van onze verslaggevers ter plaatse zijn ook de prognoses van Songfestivalweblog, de grote poll van de OGAE, oud EA-verslaggeefster Desirťe van de Velde die namens ESCKaz in Lissabon aanwezig is, Eurovision Ireland (die een goede reputatie hebben op het gebied van het voorspellen van de uitslag) en de Odds monitor (de grootste gemene deler van de verschillende bookmakers) in onderstaande tabel opgenomen.

Land123456
Noorwegen
X
X
X
X
X
X
RoemeniŽ
X
X
 
 
 
 
ServiŽ
 
 
X
 
 
 
San Marino
 
 
 
 
 
 
Denemarken
X
X
X
X
X
X
Rusland
 
 
X
 
 
 
MoldaviŽ
X
X
X
X
X
X
Nederland
X
X
 
X
X
X
AustraliŽ
X
X
X
X
X
X
GeorgiŽ
 
 
 
 
 
 
Polen
X
X
X
X
X
X
Malta
 
 
 
X
X
 
Hongarije
X
X
 
 
X
X
Letland
 
 
X
 
 
X
Zweden
X
X
X
X
X
X
Montenegro
 
 
 
X
 
 
SloveniŽ
 
 
 
 
 
 
OekraÔne
X
X
X
X
X
X

1. Verslaggevers Eurovision Artists
2. Songfestivalweblog
3. OGAE poll
4. Desirťe van de Velde (Esckaz)
5. Eurovision Ireland
6. Odds monitor

Maarliefst 7 landen worden in alle 6 de lijstjes genoemd en lijken op voorhand al redelijk zeker van kwalificatie: Noorwegen, Denemarken, MoldaviŽ, AustraliŽ, Polen, Zweden en OekraÔne. Waylon gaat volgens 5 van de 6 bronnen ook door, alleen de OGAE poll (die sloot voor de repetities in Lissabon startten) noemt Nederland niet. Dat is goed nieuws voor Nederland. Ook Hongarije maakt goede kans op kwalificatie volgens deze prognoses.

Als deze 9 landen inderdaad doorgaan, dan blijft er nog ťťn finaleplek over. Daarvoor zijn op basis van deze prognoses veel kanshebbers, enkel San Marino, GeorgiŽ en SloveniŽ lijken hiervoor niet in aanmerking te komen.

Haalt Nederland de finale, en wie zijn de overige landen die we zaterdag terugzien? We weten het vanavond, even na 23:00 uur.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 10-5-2018