Zwitserland: Mama is er niet, we gaan ondeugend dansen

Zwitserland heeft dit jaar geen nationale voorronde op televisie uitgezonden, wel ging aan de keuze van de Zwitserse deelnemer van dit jaar een uitgebreid selectieproces vooraf waarbij zowel een panel met 100 Zwitsers als een internationale jury konden kiezen uit meer dan vierhonderd ingezonden liedjes. Als winnaar kwam de zanger Luca Hänni uit de bus die het lied She Got Me (“Ze heeft me”) ten gehore zal brengen in Tel Aviv.

Luca is niet alleen in Zwitserland, maar ook in Duitsland en Oostenrijk een bekende naam. Zijn eerste muzikale wapenfeit was het winnen van Deutschland sucht den Superstar in 2012. Het leverde hem een platencontract op en zijn eerste single, met de titel Don’t think about me, bereikte de eerste plaats in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook zijn debuut-album “My name is Luca” scoorde goed in deze drie landen. 

In het lied She Got Me, bezingt Luca een vrouw die hem is opgevallen door haar uitstraling op de plek waar ze arriveert en die de onontkoombare behoefte doet ontstaan om aan  dirty-dancing te doen. Het gaat om een vrouw die mama ook leuk zou vinden, maar mama is er vanavond niet dus gaat het er wat ruiger aan toe. :  “Ze laat haar lichaam spreken, ze laat het feest stilvallen, ze wordt ondeugend.” 

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database

Het lied is hier te bekijken en te beluisterenTerug naar het overzichtGepubliceerd op: 12-5-2019