Winnaarspersconferentie: MELOVIN's parfum ruikt naar seks

Waylon was gisteravond aanwezig op de winnaarspersconferentie. Wat hij zei leest u hier. Hieronder de opmerkingen en reacties van de andere kandidaten:

ServiŽ: Balkanika-zanger Mladen Lukic zegt dat zij de nieuwe kinderen zijn waarover gezongen werd en dat zij deze wereld beter zullen maken. Hij zegt vooral blij te zijn als eerste genoemd te worden omdat zijn moeder dan niet zo lang in spanning hoefde te zitten.

MoldaviŽ: Philip Kirkorov zegt dat hij trots is op de groep. Ze hebben geprobeerd drie minuten Eurovisie succes te maken op het podium, en het is gelukt. Zangeres Marina Djuniet bedankt alle stemmers en hoopt dat ze zaterdag opnieuw op MoldaviŽ zullen stemmen.

Hongarije: Er komt weer geen antwoord op de vraag wat AWS nu eigenlijk betekent. Wel dat ze op een groot festival in Duitsland zullen optreden in augustus. Ze vertellen ook dat ze morgen pas besluiten of ze zaterdag iets anders zullen doen.

OekraÔne: Als MELOVIN een parfum uit zou brengen zou het naar seks ruiken, zegt hij. MELOVIN heeft succeswensen gekregen van zowel Andrei Danilko als zijn alter ego Verka Serduchka (ESF 2007).

Zweden: Uiteraard bedankt ook Benjamin Ingrosso de mensen die op hem gestemd hebben. Er wordt gesproken over de technische problemen met het licht gisterenmiddag. Als dat opnieuw gebeurt zal hij zonder moeten optreden, maar het licht maakt het lied juist nog wat beter.

AustraliŽ: Jessica Mauboy was best zenuwachtig maar voelde zoveel liefde in de zaal. Dat komt mooi uit want het lied gaat ook over liefde. Jessica refereert aan haar team, waar ze erg veel steun van ervoer om samen een fantastische show neer te zetten. Het resultaat overtrof haar stoutste verwachtingen.

Noorwegen: Alexander Rybak voelt wel enige druk om opnieuw te winnen. In 2009 heeft hij zichzelf op de kaart gezet als artiest. Het songfestival brengt hem veel plezier.

Denemarken: Rasmussen voelde geen druk maar wilde heel graag naar de finale. Hij was dus ook heel blij toen zijn naam genoemd werd.

SloveniŽ: Lea Sirk refereert aan het feit dat steeds gezegd wordt dat de laatste overwinning al lang geleden was: SloveniŽ won nog nooit. Lea heeft het lied in 10 minuten geschreven. Echter, door de beperkte woordenschat die ze in het Engels heeft dachten mensen dat ze haar liedje niet zo goed vond.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 11-5-2018