Malta: Pas je aan maar blijf jezelf

In het lied Chameleon (“Kameleon”) waarmee Michela Pace voor Malta aan het Eurovisie Songfestrival deelneemt, staat de boodschap centraal dat je geen uitdaging uit de weg hoeft te gaan. Wel zul je, afhankelijk van de omstandigheden, soms een andere kant van jezelf moeten laten zien, vergelijkbaar met hoe de kleur van een kameleon zich aanpast aan zijn omgeving.

“Ik ben blauwer dan de oceaan, goudkleurig als de opgaande zon en rood van warme emoties,” zo introduceert de zangeres zichzelf in het begin van het lied. Door in beweging te blijven kan ze, ook als ze opgesloten lijkt te zitten, altijd een uitweg vinden.

Het advies om geen uitdaging uit de weg te gaan geldt ook voor de toehoorder die een relatie met haar wil beginnen: “Het gras wordt  groener als je liefde voor mij dieper wordt. Ik zou je jungle kunnen zijn.”

Aanpassen aan de omstandigheden betekent niet persé het sluiten van compromissen, maar is het besef dat soms een andere eigenschap nodig is, waardoor je een andere identiteit lijkt aan te nemen, maar toch jezelf blijft: “Geef me water en ik ben een zwemmer, geef me vuur en ik wordt een vechter, geef me liefde en ik wordt je geliefde, maak me aan het huilen en ik wordt een rivier.”

Zie ook: Michela Pace wint X-factor en vertegenwoordigt Malta

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database

Het lied is hier te bekijken en te beluisterenTerug naar het overzichtGepubliceerd op: 14-5-2019