Frankrijk: Ik kreeg een hand en leef

Het duo Madame Monsieur dat Frankrijk vertegenwoordigt bestaat uit Émilie Sattonet en Jean-Karl Lucas. Ze ontmoetten elkaar in 2008 en besloten op muzikaal gebied samen te gaan werken. In 2013 trouwden ze en sindsdien gebruiken ze de naam Madame Monsieur.

Het lied Mercy beschrijft het waargebeurde verhaal van de geboorte van het meisje Mercy die in maart 2017 werd geboren aan boord van een reddingsschip van SOS Mediterranee, dat haar uit Nigeria afkomstige ouders samen met een grote groep andere vluchtelingen van zee had gered.

Het lied is geschreven vanuit het perspectief van de net geboren baby. Ik ben vanmorgen geboren, mijn naam is Mercy. Het kind vertelt dat ze zich veilig voelde in de buik van haar moeder en dat ze haar moeder gelijk geeft dat ze is gevlucht, want ze hadden niets te verliezen behalve het leven. De blauwe immensiteit van de zee was een gevaar maar zij werden gered en ze kon worden geboren: Ik kreeg een hand en leef.

Veel mensen hebben de overtocht echter niet gehaald, maar dankzij de redding van een enkeling worden de anderen niet vergeten en is er hoop voor de toekomst: Ik ben al de kinderen die de zee heeft genomen. Ik zal duizend jaar leven.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Klik hier om dit lied te bekijken op youtube.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 12-5-2018