Nederland naar de finale!

Met een overtuigend en haast vlekkeloos optreden heeft Duncan Laurence namens Nederland de finale van het Eurovisie Songfestival 2019 bereikt. In een sterk deelnemersveld sprong het optreden van de Nederlander er bovenuit. Bij het openen van de virtuele enveloppen kwam Nederland vervolgens snel te voorschijn als finalist. Naast Nederland plaatsten ook Zwitserland, Denemarken, Zweden, Malta, Rusland, AlbaniŽ, Noorwegen, Noord-MacedoniŽ en Azerbeidzjan zich voor de finale van zaterdag.

De startvolgorde voor de finale is inmiddels bepaald, Nederland treed als twaalfde aan tussen de liedjes van Cyprus en Griekenland. De volledige startvolgorde vind je hier terug. Bij de bookmakers is Nederland op dit moment de torenhoge favoriet voor de zege, de actuele stand van zaken bij de bookmakers vind je hier. Of Duncan Laurence de hoge verwachtingen kan waarmaken zal zaterdag blijken.

Executive Supervisor Jon Ola Sand lichtte, net als woensdag aangaande de eerste halve finale, een tipje van de sluier omtrent de uitslag op. Hij gaf aan dat er maar 1 punt (!) verschil zat tussen de nummer 10 (wel gekwalificeerd) en nummer 11 (niet gekwalificeerd). Daarnaast meldde hij dat de vakjury's en televoters het over 7 van de 10 gekwalificeerde landen eens waren, deze landen eindigde bij beide jury's in de top 10.


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 17-5-2019