Nederland wint Eurovisie Songfestival

Duncan Laurance heeft met zijn ‘Arcade’, het Eurovisie Songfestival 2019 gewonnen. Daarmee is de voorspelling, die de bookmakers al deden bij het publiceren van het lied, uitgekomen. Na een even zinderende als bloedstollend spannende finale mocht Duncan dan eindelijk de felbegeerde trofee in handen houden. Hij neemt daarmee de kroon over van Netta Barzilai, die vorig jaar namens Israël won, en is de 67e Eurovisiewinnaar (in 1969 wonnen 4 landen het festival). 

Al in de aanloop naar het festival, toen bleek dat Nederland favoriet was, ontstond er een enorme hype rond Duncan Laurence en het Eurovisie Songfestival. De finale kon in Nederland in vele kroegen en cafés op groot scherm worden gevolgd.  Er werden zelfs acht bioscoopzalen opengesteld, verspreid over het land om de finale te volgen. Dit in samenwerking met Avrotros. Dagelijks besteedden diverse programma’s op de Nederlandse televisie aandacht aan het festival.

Ook voor de organiserende Avrotros is het de kroon op het werk. Het is precies de tiende keer dat deze omroep de Nederlandse inzending heeft verzorgd. Waar het Festival volgend jaar gehouden zal worden is nog niet bekend. Steden die veel genoemd worden met geschikte ruimtes zijn Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Een beslissing hieromtrent wordt rond de zomer verwacht. Voor aankomst op Schiphol en huldigingen van Duncan Laurence in Nederland raden wij u aan onze facebookpagina en website in de gaten te houden. 
Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 19-5-2019