Steden en regio's kunnen zich melden voor 2020

De start van de voorbereidingen voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 is vandaag officieel afgetrapt met de opening van een email adres van de Nederlandse Publieke Omroep, waar steden en regio’s die belangstelling hebben voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival zich officieel kunnen melden.

Steden en regio’s die zich aanmelden via het email adres ESC2020@npo.nl, zullen half juni een overzicht krijgen met criteria waar een plan aan zal moeten voldoen en krijgen vervolgens vier weken de tijd om een plan te maken en in te dienen. Vanaf half juli is er gelegenheid voor de omroepen om de belangstellende steden en regio’s te bezoeken. 

Na het beoordelen van de ingediende plannen nemen de Nederlandse omroepen een besluit in overleg met de overkoepelende organisatie van Europese publieke omroepen, de European Broadcasting Union.

Tot nu toe hebben onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Den Bosch, Leeuwarden en Twente belangstelling getoond. Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 29-5-2019