Robin Bengtsson: Zweedse successen zijn inspiratie

28-4-2017: Eén van de landen die steeds weer genoemd wordt als favoriet voor de eindoverwinning, straks in Kyiv, is Zweden. Het land stuurt dit jaar Robin Bengtsson naar het festival. Vandaag hadden wij van Eurovision Artists de gelegenheid om heel even met Robin te praten alvorens hij naar Kyiv afreist.

“Ik vlieg morgen om drie uur. Ik ben er helemaal klaar voor. We gaan daar in Kyiv vooral lol hebben. De staging ziet er perfect uit. De act is dezelfde als tijdens Melodifestivalen (de Zweedse preselectie, EA), maar dan grootser omdat het podium veel groter is dan daar.”

Deelnemen aan Melodifestivalen was voor hem makkelijk. Ten slotte heeft hij ooit een derde plaats behaald op een andere zangwedstrijd, de Zweedse versie van Idols. “Het verschil is wel dat ik nu een eigen lied heb. Idols is eigenlijk een soort karaoke, je komt daar met een cover. Maar de ervaring die ik daar heb opgedaan, met cameravoering enzo, komt me nu wel heel goed van pas.”

We zijn ook benieuwd welke artiesten voor Robin een inspiratiebron vormen. “Ik luister op het moment heel veel naar John Mayer, Bruno Mars en Ed Sheeran maar ik ben een groot fan van één specifieke zanger: Gavin DeGraw. In het bijzonder het nummer I don’t wanna be hoor ik graag. Dat was destijds de titelsong van de serie One Tree Hill.

I can’t go on is geschreven door Robin Stjernberg. Hij nam zelf in 2013 deel aan het Eurovisie Songfestival en we zijn natuurlijk benieuwd welke adviezen hij van Stjernberg heft meegekregen. “Robin Stjernberg is een heel goede vriend van mij. We kennen elkaar goed; hij vond het niet nodig advies te geven omdat hij weet dat ik het zelf kan. Ik haal mijn inspiratie voor het festival uit de recente successen van Zweden. Ik wil het ook zo goed doen, maar ik wil wel iets brengen dat nog niet eerder op het festival gedaan is. Ik voel geen druk vanuit wie dan ook om te winnen, en ook geen druk vanuit SVT om het niet te winnen. Bij SVT vinden ze het volgens mij prima om het volgend jaar weer te organiseren. Het gaat mij er vooral om dat mensen mijn optreden en mijn lied leuk vinden. En ik hoop in Kyiv een boel vrienden te maken!”.

Terug naar het overzicht.