Het Eurovisie Songfestival 2020

De voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival van 2020 zijn begonnen. Steden en regio’s die het Eurovisie Songfestival willen organiseren hebben tot 10 juli de tijd om een bidbook in te dienen, waarin de plannen van de betreffende stad of regio zijn uitgewerkt. De plannen zullen vervolgens door de NPO, AVROTROS en NOS worden beoordeeld waarna, in samenspraak met de European Broadcasting Union, een besluit genomen zal worden over de locatie waar het festival zal plaatsvinden. Dit besluit zal waarschijnlijk in augustus bekend gemaakt worden. Vermoedelijk wordt dan ook de datum van het festival vastgesteld.

In totaal 9 steden en regio’s hebben voor de criteria opgevraagd en ontvangen waar aan voldaan moet worden om het Eurovisie Songfestival te kunnen organiseren. Dit zijn, in alfabetische volgorde, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden/Friesland, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht. Andere steden kunnen zich in theorie nog melden, de kans dat dat gebeurt is niet zo groot.

De exacte criteria zijn niet bekend gemaakt maar te denken valt aan de capaciteit van de beoogde locatie, technische eisen waar de locatie aan moet voldoen, bereikbaarheid, beschikbaarheid van voldoende hotelbedden in de omgeving en het programma dat de stad of regio rondom het songfestival wil aanbieden.

De NPO heeft een speciale internetsite geopend met informatie over het Eurovisie Songfestival van 2020.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 18-6-2019