Plannen songfestival krijgen vorm

De 65ste editie van het Eurovisie Songfestival moet een evenement worden waarin Nederland zich herkent en dat Europa verrast. Een groep van 100 meer en minder bekende Nederlanders is gevraagd mee te denken hoe het Eurovisie Songfestival beter kan en anders zou moeten: leuker om te kijken, aantrekkelijk voor een bredere doelgroep en hoe kijkers voor en tijdens de shows actiever betrokken kunnen worden. Dit heeft de NPO deze week in een persbericht laten weten.

Later deze maand zal het creatieve concept van het Eurovisie Songfestival 2020 door de Nederlandse omroep ter goedkeuring worden voorgelegd aan de EBU.

Het festival bestaat niet alleen uit de op televisie uitgezonden shows en de voor publiek toegankelijke generale repetities. Twee weken lang staat de stad Rotterdam in het teken van het Eurovisie Songfestival. Volgens het bidbook van de stad is het de bedoeling dat er een randprogrammering komt waarbij de stad volop kansen biedt aan Rotterdams talent om zich te presenteren op een gratis toegankelijke locatie voor een groot en internationaal publiek. Op veel plaatsen in de stad zullen clubavonden, concerten, tentoonstellingen en meezingfeesten georganiseerd worden. 

De gemeente Rotterdam heeft een eigen internetsite geopend met informatie over het songfestival. Daar valt ook de publieksversie van het bidbook te downloaden.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 8-9-2019