Repetities maandag 1 mei

1-5-2017: Demy uit Griekenland draagt een licht zalmroze jurk. Ze staat op een verhoging voor een in eerste instantie blauwe achtergrond, die tijdens het eerste refrein goudkleurig wordt. Daarna zien we graphics die water uitbeelden. Halverwege het lied wordt Demy geflankeerd door twee dansers die aan het eind een hart vormen. Vocaal is het niet Demy's sterkste optreden.

De Poolse Kasia Mos lijkt in eerste instantie alleen op het podium te staan voor een blauwe achtergrond. Ze draagt een witte jurk. Als de camera naar achteren zwenkt blijkt ze geflankeerd door een violist. De graphics geven nu vogels weer, op een nog steeds blauwe achtergrond. Vocaal blijft Kasia gewoon overeind.

De mannen van MoldaviŽ dragen tijdens de repetitie ieder een eigen pak; de achtergrondzangeressen dragen witte jurken. Naast elkaar laten ze ingestuurde danspasjes zien, terwijl op de achtergrond het woord 'mama' geprojecteerd wordt. Halverwege het lied komen de drie dames† naar voren en dansen met de mannen. De saxofonist speelt (playbackt) er vrolijk op los. Alles bij elkaar is het een gezellig geheel.

Svala uit IJsland draagt een wit gewaad en heeft twee knotjes in het haar als een soort blonde BjŲrk. Haar broek lijkt afgestemd op de tattoos op haar armen. De outfit is nog niet volledig datgene wat ze uiteindelijk zal dragen. De achtergrond is blauw met een soort lijnenspel, geen heel speciale graphics dus. Svala blijft het gehele lied op dezelfde plaats staan. Het zingen gaat haar prima af. Het lied Paper komt sterk over, al zijn er twijfels of het genoeg zal zijn voor een finaleplaats.

Martina BŠrta, die dit jaar TsjechiŽ vertegenwoordigt, begint zittend en gaat daarna staan in het midden van het podium. Ze draagt een goudkleurig pak. Op de achtergrond afbeeldingen van verschillende zaken; ogen, dan weer mensen. Vocaal bleef deze rustige ballade zeer goed overeind. Waar wij ons zorgen over maken is het ogenschijnlijke ongemak waarmee ze op het podium staat. Haar gezicht is erg vochtig, alsof ze ofwel erg nerveus is ofwel zich niet lekker voelt.

Hovig, die Cyprus vertegenwoordigt, wordt geflankeerd door twee dansers die misschien ietwat flauwe danspasjes maken. Dit op een achtergrond van witte blokken. Er komt een moment dat hij op de grond ligt waarbij het lijkt alsof hij door de lucht zweeft. Alles draait om de zwaartekracht (gravity). Echt vloeiend gaat het nog niet. Het geheel is echter nog niet heel overtuigend, maar misschien verandert dat in de loop van de week nog.

Artsvik uit ArmeniŽ gaat in het zwart gekleed en wordt geflankeerd door twee dames. Zij dansen om en rond elkaar heen met een paarse achtergrond waarin een aantal typisch Armeense culturele elementen te zien is. Zang en dans vormen dit keer eens een duidelijk geheel. Beiden worden zeer goed uitgevoerd. Applaus in het perscentrum en dat is niet voor niets.

Omar Naber is voor de tweede keer aanwezig namens SloveniŽ in Kyiv. Zijn ballad On my way zingt hij in het zwart gekleed, zoals we van hem gewend zijn. De zang is niet onverdeeld sterk, zeker niet bij de hogere noten en tijdens de brug. Om hem heen worden graphics geprojecteerd waardoor het lijkt of hij in een soort spiegelpaleis staat.

Achter een zuurstokroze microfoon, met eveneens roze haar, staat Agnese Rakovska van Triana Park. De andere groepsleden van de band uit Letland staan/zitten wat meer op de achtergrond. Wat opvalt zijn de felle kleuren, vooral roze en groen. Het geheel komt nog wat statisch over, wat geen recht doet aan de Letse inzending. Als de act wat beter uit de verf komt, zou een finaleplaats absoluut tot de mogelijkheden behoren.Terug naar het overzicht.