Hooverphonic voor België naar songfestival

België zal op het Eurovisie Songfestival van 2020 in Rotterdam vertegenwoordigd worden door de rockband Hooverphonic. Dit maakte de Vlaamse omroep VRT, dit seizoen verantwoordelijk voor de Belgische inzending, op 1 oktober bekend in het praatprogramma Vandaag. Hiermee is België het eerste land dat naar buiten is gekomen met een kandidaat voor het Eurovisie Songfestival van 2020.

De band bestaat uit producer en liedschrijver Alex Callier (co-auteur van Sennek's A matter of time), gitarist Raymond Geerts en, sinds 2018, leadzangeres Luka Cruysberghs, winnares van de Voice van Vlaanderen in 2017. De band zelf bestaat al sinds 1995 en scoorde al diverse internationale hits, zoals Mad about you en Romantic.

In het programma gaf de band aan al een demoversie van het lied waarmee ze naar Rotterdam afreizen te hebben opgenomen. Welk lied dat zal zijn wordt later bekend gemaakt. De bandleden gaven aan dat het in elk geval in het Engels zal zijn, dat er strijkers in het lied zullen voorkomen en dat het lied past in de bekende stijl van de band.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 1-10-2019