Spanje kiest intern voor Blas Cantó

De Spaanse omroep RTE stapte dit jaar af van het systeem waarmee een kandidaat voor het songfestival gekozen wordt via de talentenjacht Operación Triunfo en heeft intern gekozen voor de 27-jarige (tijdens het songfestival 28-jarige) zanger Blas Cantó Moreno. Hiermee is gekozen voor een gevestigde naam.

Blas Cantó won op achtjarige leeftijd de regionale editie van de kindertalenjacht Veo Veo en nam in 2004 deel aan de Spaanse voorronde van het junior Eurovisie Songfestival. Hij was één van de oprichters van de jongensband Auryn, waarmee hij in 2011 één van de drie finalisten werd in de  Spaanse voorrondes voor het Eurovisie Songfestival van dat jaar.  In 2016 won hij de televisieshow Tu Cara Me Suena (“Je gezicht klinkt bekend”) en als solozanger heeft hij diverse singles uitgebracht, waaronder Él no soy yo. (Hij is mij niet), welke een platina status bereikte. Zijn debuutalbum Complicado (“Gecompliceerd”) kwam in september 2018 op de eerste plaats binnen in de Spaanse album hitlijst.

Met welk lied hij aan het Eurovisie Songfestival zal deelnemen is nog niet bekend.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 9-10-2019