Songfestivalorganisatie zoekt vrijwilligers

De organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam is op zoek naar vrijwilligers die de deelnemende delegaties tijdens hun verblijf in Rotterdam kunnen en willen begeleiden. Dit blijkt uit een facebookbericht van Anja Zegwaard, delegatiemanager van het komende Eurovisie Songfestival.

Het is vrij gebruikelijk dat deze en sommige andere ondersteunende activiteiten op het Eurovisie Songfestival door vrijwilligers worden uitgevoerd. Voor Eurovisie liefhebbers is dit een unieke kans om in de songfestivalperiode, van één tot en met 18 mei, intensief met hun hobby bezig te zijn, nauw op te trekken met de deelnemende artiest en andere leden van de delegatie van een deelnemend land en het evenement van nabij mee te maken. Zonder vrijwilligers, geen songfestival.

Dat vrijwilligerswerk ook bij het Eurovisie Songfestival wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend is blijkt uit de omschrijving van wat van de betreffende vrijwilligers verwacht wordt. Van wie deze uitdaging aangaat wordt verwacht in de gehele periode fulltime beschikbaar te zijn, goed Nederlands, Engels en het liefst een derde taal te spreken en goed te weten wat de stad Rotterdam te bieden heeft op gebieden als openbaar vervoer, uitgaan, restaurants en cultuur.

Personen met belangstelling voor deze taak kunnen dit tot 15 december aan de organisatie laten weten door een mail te sturen aan delegationhosts@hbesc2020.nl met zijn of haar naam, een motivatie en eventueel een belangstelling voor het land waarvan je de delegatie wilt ondersteunen.

Het volledige facebookbericht is hier na te lezen.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 14-11-2019