Polen wint Junior Eurovisie Songfestival 2019, Nederland vierde

Polen heeft voor het tweede jaar op rij het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. Met het lied Superhero, een lied met de positieve boodschap dat we de wereld kunnen redden door de hele wereld als ons thuis te beschouwen en het vuur van hoop in onszelf brandend te houden, bleef Viki Gabor in eigen land de concurrentie voor.

Kazachstan maakte de meeste indruk op de jury's,maar moest in de tweede fase van de puntentelling, toen het resultaat van de onlinestemming bekend werd gemaakt, de eerste plaats afstaan. De twaalfjarige Yerzhan Maxim zong voor Kazachstan het lied Armanynnan qalma (Blijf niet uit je dromen) over het vasthouden aan je droom totdat je deze verwezenlijkt hebt.

Ook de Spaanse deelneemster Melani Garcia, die derde werd, had een lied met een positieve boodschap. In Marte (Mars) zong ze dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt, zelfs Mars.

De Nederlandse deelnemer Matheu bereikte een mooie vierde plaats met het lied Dans met jou, waarin hij zingt niet te kunnen wachten tot de week om is omdat er dan weer een gelegenheid is om te dansen met de persoon die hij maar niet uit zijn hoofd kan zetten.

Aan het Junior Eurovisie Songfestival namen dit jaar negentien landen deel. Klik hier voor een totaaloverzicht van alle liedjes, de uitslag, videofilmpjes van de optredens en nog veel meer.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 24-11-2019