Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland in 2020

Jeangu Macrooy zal Nederland vertegenwoordigen op de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dit nieuws is op 10 januari 2020 bekend gemaakt door de selectiecommissie in het nieuwe AVROTROS-programma Humberto op NPO Radio 1.

Jeangu Macrooy is 26 jaar en geboren en getogen in Paramaribo (Suriname). In 2011 richtte hij daar samen met zijn broer de band Between Towers op. In 2014 verhuisde hij naar Nederland, waar hij studeerde aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en zijn muziekcarrière goed op gang kwam. In 2016 leverde zijn eerste single in Nederland, Gold hem de titel 3FM Serious Talent op. In 2017 stond hij op het North Sea Jazz festival. Hij bracht onder meer twee succesvolle albums uit en kreeg bekendheid bij een breder publiek dankzij optredens in het televisieprogramma De wereld draait door en zijn deelname aan The passion in 2018, waarin hij de rol van Judas vertolkte. Zijn muziek kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul.

Macrooy vertelde in het televisieprogramma Één vandaag nog weinig te willen zeggen over het lied waarmee hij zal deelnemen. Hij is nog bezig de laatste puntjes op de I te zetten maar beschouwt het lied al wel als het mooiste dat hij ooit heeft gemaakt. Het lied zal op een later te bepalen moment worden gepresenteerd.

Meer informatie over Jeangu Macrooy is te vinden op zijn website: www.jeangumacrooy.com.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 10-1-2020