Griekenland: Jij bent mijn alpha en mijn omega

…ťn van de voorwaarden die de Griekse omroep aan potentiŽle liedjes voor het festival van 2018 stelde was dat het echt een Griekse sound moest hebben. Het is derhalve niet verwonderlijk dat gekozen is voor een lied in de eigen taal: "Oniro mou" ("Mijn droom"). De zangeres is Yianna Terzi, die haar bekendheid mede dankt aan een beroemde vader: de populaire Griekse zanger Paschallis Terzis. Zelf timmert de 37-jarige zangeres sinds ongeveer 2000 aan de weg. Ze bracht twee albums uit. Ze verhuisde naar de Verenigde Staten om als talent scout aan de slag te gaan bij Interscope Records.

Dit jaar zou Terzi deelnemen aan de Griekse nationale finale voor het songfestival. Echter, twee van de vijf eerder geselecteerde deelnemers werden gediskwalificeerd omdat het lied volgens de Griekse omroep bij nader inzien toch niet Grieks genoeg klonk en de platenmaatschappijen van twee andere deelnemers bleken het deelnamegeld niet te kunnen betalen. "Oneiro mou" bleef over en werd zo de Griekse inzending.

In het lied wordt een geliefde toegezongen waar de zangeres alles voor over zegt te hebben. Als deze beantwoord wordt, komt haar droom tot leven. Ze zou indien nodig voor haar geliefde willen sterven. Deze is haar alfa en haar omega.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Klik hier om dit lied te bekijken op youtube.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 27-4-2018