Persconferenties vrijdag 5 mei: VJR MacedoniŽ t/m RoemeniŽ

5-5-2017: De Macedonische zangeres Jana Burceska merkt op dat haar tweede repetitie heel anders was dan de eerste. Hij verliep volgens haar veel beter. Ze houdt van Tina Turner en voelt zich daarom meer een Private dancer dan een Dancing queen. Jana heeft deelgenomen aan de Macedonische versie van Idols. Het was een mooie ervaring omdat ze deelnam op een moment in haar leven dat het normaal is om te veranderen. Ze heeft de kans gekregen om met fantastische mensen samen te werken.
Jana heeft voor Unicef in 2011 een project gedaan dat Schools free of violence heette. Kinderen, zo zegt ze, zijn de meest kwetsbare groep en wat ze ook leren op de basisschool nemen ze later mee in hun leven. Daarom heeft ze geprobeerd ze iets aan te leren over dit onderwerp en ze heel veel liefde gegeven.

Malta stuurt dit jaar Claudia Faniello naar het Eurovisie Songfestival. Inmiddels heeft ze de tweede repetitie achter de rug. Ze heeft geen veranderingen aangebracht sinds de vorige keer omdat ze toen al erg tevreden was. Ze legt uit dat ze van het podium houdt en van haar lied Breathlessly. Om haar stem te sparen leggen haar delegatieleden de praatgrage Claudia af en toe het zwijgen op. Zelf vaak verliezer in de nationale finale adviseert ze anderen niet bitter te zijn. Er komt een dag dat je het juiste liedje hebt. Ze gaat aan een album werken voor na het songfestival. Ze sluit niet uit dat daar een liedje in het Maltees op komt maar dat lied moet ze nog schrijven.

De Roemeense inzending Yodel it! is in de Euroclub alhier zeer populair. Ilinca heeft daar een verklaring voor: mensen willen op dit lied dansen vanwege het jodelen. Het lied is zo vrolijk dat mensen graag willen dansen. Het zou Ilinca ook niet verbazen als mensen in de zaal mee gaan jodelen, dat doen ze namelijk steeds. Ilinca heeft leren jodelen via YouTube. Ze leed als kind aan dysfonie, waarbij de tonen van je stem niet bij elkaar komen. Ze heeft daar geen therapie voor gehad maar is eroverheen gegroeid toen haar ouders haar muzieklessen gaven. Het duo komt hier om te winnen, zo maakt Alex Florea duidelijk. Tenminste, hij zei: we komen hier maar voor ťťn ding....

Terug naar het overzicht.