Tsjechië: Wees gerust, het stelt niets voor

Tsjechië heeft geen op televisie uitgezonden nationale finale georganiseerd, maar de inzending, net als vorig jaar gekozen door middel van een internetstemming in combinatie met de oordelen van een internationale jury. Winnaar werd de popgroep  Lake Malawi, die gedeeld eerste werd bij de jury en tweede in de publieksstemming.

De band is in 2013 opgericht en bestaat momenteel uit Albert Cerný (lead zanger en gitaar), Jeroným Šubrt (bas en toetsen) en Antonín Hrabal (drums).

In de popsong Friend of a friend ("Vriend van een vriend") beschrijft de zanger dat hij bij de buren geluiden hoort die klinken alsof er de liefde bedreven wordt. Zijn oude buurmeisje, met wie hij vroeger bevriend was, is weer naast hem komen wonen, maar, zo verzekert hij zijn huidige vriendin, deze hoeft niet bang te zijn want tegenwoordig stelt de relatie die hij met het buurmeisje heeft weinig voor, ze is slechts een virend van een vriend van een vriend. Hij is zelfs haar naam vergeten. Of dit een geloofwaardige stelling is blijft twijfelachtig, want ondertussen droomt hij van het buurmeisje en weet hij wel precies waar zij mee bezig is.

Klik hier voor de uitslag van de Tsjechische finale.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren. Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 29-1-2019