OG3NE: Focus op eigen act

8-5-2017: Eurovision Artists sprak vandaag met Lisa, Amy en Shelley van OG3NE over hun ervaringen tot nu toe. We vroegen wat het met hen doet dat de Nederlandse inzending, sinds de repetities begonnen zijn, zo sterk gestegen is bij de bookmakers en opeens in beeld is gekomen als favoriet.

Ze vertelden het alle drie erg fijn te vinden en te merken dat nu eindelijk iedereen datgene ziet wat zij altijd al bij het lied in gedachten hadden en hoe zij het voor zich zagen en dat de gekozen opzet blijkt te werken. Ze zijn zich ervan bewust dat er momenteel alleen nog maar sprake is van polls en dat dit geen garanties biedt voor de definitieve uitslag, maar de positieve trend van de polls geeft wel een heel goed gevoel.

De drie zussen gaven aan zich niet te veel te laten afleiden door wat er allemaal om het songfestival heen gebeurt. "We zijn hier in de eerste plaats om ons eigen ding te doen. Natuurlijk zijn we heel erg aan het genieten van de ervaring, maar de beste manier om dat te doen is zorgen dat je tevreden kunt zijn met je eigen prestatie. Dus we zijn gewoon lekker aan het werk. Als er andere deelnemers langskomen is dat supergezellig, maar we gaan ons niet laten afleiden en focussen ons op onze eigen act en wat er nog moet gebeuren en gaan niet allerlei feestjes aflopen, dat zou ook niet goed zijn voor onze gezondheid."

Ondanks de focus op het werk in Kyiv, krijgen Lisa, Amy en Shelley wel mee hoe er in Nederland gereageerd wordt op de verrichtingen van OG3NE in Oekra´ne. Dit beschouwt het drietal niet als afleiding, maar zorgt juist voor een positieve boost. Ze krijgen veel positieve reacties uit Nederland, maar ook bij de openingsceremonie in Kyiv en door de bij het songfestival aanwezige binnenlandse en buitenlandse pers zijn ze aangesproken omdat deze mensen het een mooi lied vinden, waar ze zich mee kunnen identificeren. En dat was precies de bedoeling van het lied.


Martijn en Kees in gesprek met OG3NE.


Terug naar het overzicht.