BelgiŽ als laatste naar finale

10-5-2017: Ze moest tot de laatste enveloppe wachten, de Belgische Blanche. Samen met Zweden, AustraliŽ, Azerbeidzjan, Portugal, Griekenland, Polen, MoldaviŽ, Cyprus en ArmeniŽ zal BelgiŽ aanstaande zaterdag schitteren in de finale.

Op de winnaarspersconferentie raakte Blanche overmand door emoties. Blanche vertelde over het lange wachten dat ze zich er al langzaam maar zeker bij neer begon te leggen dat een finaleplaats er voor haar niet in zou zitten. Ze had al tegen zichzelf gezegd dat dat okť was toen ze ineens Belgium hoorde. Toen haar later gevraagd werd hoe ze zaterdag haar emoties zou gaan kanaliseren tot een mooi optreden kwam ze even niet meer uit haar woorden. Een applaus was wat nog volgde.

Tijdens de persconferentie werd ook geloot in welk deel van de finale de geplaatste landen zullen gaan optreden. MoldaviŽ, Azerbeidzjan, Portugal, Polen en ArmeniŽ treden zaterdag op in het eerste deel van de finale, terwijl Griekenland, Zweden, AustraliŽ, Cyprus en BelgiŽ een positie in het tweede deel wisten te bemachtigen.

Terug naar het overzicht.