Verenigd Koninkrijk: Dit is groter dan ons

De BBC-show You Decide, waarin de songfestivalkandidaat voor het Verenigd Koninkrijk werd gekozen is gewonnen door zanger Michael Rice met het lied Bigger than us (Groter dan ons).

Voor de show waren zes artiesten en drie liedjes geselecteerd. Er waren twee stemrondes. In de eerste ronde werd elk van de drie liedjes door twee verschillende artiesten uitgevoerd. Een vakjury bepaalde welke versie van het lied door ging naar de finale. Door middel van televoting werd de uiteindelijke winnaar gekozen.

Voorafgaand aan zijn selectie voor You Decide had Michael Rice in 2014 op zestienjarige leeftijd deelgenomen aan X-factor, maar hij bereikte de live shows niet. Vorig jaar was hij wel succesvol in de BBC talentenjacht All together now, waar hij na zijn auditie direct door mocht naar de finale en deze ook wist te winnen met een uitvoering van het lied Hallelujah

Bigger than us is een liefdeslied waarin iemand zijn geliefde duidelijk maakt dat ze voor elkaar bestemd zijn en dat wat zij met elkaar hebben groter is dan henzelf: “Het is groter dan alles wat wij kunnen zien. Ik kan het universum voelen als ik jou voel ademen.” De ander hoeft alleen maar zijn hand aan te nemen en door hem naar huis gebracht te worden om nooit meer alleen te hoeven zijn.

De gegevens van de nationale finale van het Verenigd Koninkrijk zijn hier terug te vinden.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren. 
Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 9-2-2019