Repetities Azerbeidzjan, IJsland en AlbaniŽ

Vandaag zijn de repetities begonnen. Vanuit Lissabon doen wij verslag van alles wat in de hal en het perscentrum gebeurt. De eerste drie repetities zijn inmiddels achter de rug: die van Azerbeidzjan, IJsland en AlbaniŽ.

Azerbeidzjan
U ziet als eerste Aisel op het podium liggen, gehuld in witte kleding. Daarna staat ze op, alsof ze net uit bed komt. Na de eerste opmaat naar het refrein begint ze plots te rennen waarna ze op een van de hiertoe neergezette blokken verder zingt. Tijdens het tweede couplet komen twee mannen en twee vrouwen, ook gehuld in het wit, het podium op rennen om de andere blokken te bezetten.
Qua zang is er voor Aisel echt nog wat werk te doen. Het refrein klinkt wel goed maar tijdens de coupletten slaagt ze er niet in zuiver te zingen. Hopelijk zal dat tijdens de uitzending, volgende week dinsdag, anders zijn.

IJsland
Ari ”lafsson staat stil achter de microfoon en draagt, net als zijn Azerbeidzjaanse voorgangster, wit. In dit geval is het een pak met rode banden en strepen. Hij draagt daaronder een rood jasje. Later wordt hij geflankeerd door de backing vocals. Ari†blikt nog wat onzeker in de camera. Tijdens de brug gooit hij de microfoonstandaard weg. De hoge noot is zuiver maar of het mooi is, daar valt over te twisten. Het heeft in elk geval effect op zijn stem daarna.

AlbaniŽ
Eugent Bushpepa wordt op het podium door een gitarist, een bassist en een drummer geflankeerd. Op het podium ook twee achtergrondzangeressen. In het lied zit een hoge noot, zeg maar gerust een gil, die wij hier niet helemaal begrijpen. Het past ook niet bij de rocksfeer die Eugent Bushpepa voor het overige probeert neer te zetten. De meningen lopen hier uiteen: applaus hier in het perscentrum na het eerste optreden, en niet alleen van de Albanezen. Er lopen hier echter ook mensen die deze repetitie echt niet goed vinden.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 29-4-2018