Australië: Zonder zwaartekracht de hoogte in

Het eerste nationale songfestival van AustraliŽ waarin de Eurovisiekandidaat van het land werd gekozen is gewonnen door zangeres Kate Miller-Heidke met het lied Zero Gravity ("Zonder zwaartekracht"). De vier eerdere Australische deelnemers  sinds het land in 2015 debuteerde werden intern aangewezen door de Australische omroep SBS. Aan het Australische songfestival namen tien kandidaten deel.

Kate Miller-Heidke is geen onbekende in AustraliŽ. Ze heeft vier albums op haar naam staan die alle vier platina status bereikten. Daarnaast speelde ze in films, stond ze op het toneel en schreef ze een opera voor kinderen en schreef ze mee aan de musicalversie van Muriels Wedding.

De zangeres staat erom bekend elementen van pop, folk en opera in haar werk te combineren en dat is ook te horen in het lied Zero Gravity, waarin ze flink de hoogte in gaat. In het lied vertelt ze eerst nog met lood in haar schoenen tegen een partner dat ze een eind maakt aan de relatie omdat deze haar te zwaar valt. Ze wil vrij zijn en vertrekt naar een plaats zonder zwaartekracht zodat niets haar nog langer neergedrukt houdt en ze grotere hoogten kan bereiken. 

Klik hier voor de gegevens van de nationale finale van Australië

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren. Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 9-2-2019