Montenegro: Vallend in je armen terecht komen

Montenegro zal op het songfestival worden vertegenwoordigd door de uit zes studenten bestaande band D-Moll. De groep won Montevizija, de Montenegrijnse voorronde van het Eurovisie Songfestival met het lied Heaven (“Hemel”). Aan Montevizija namen vijf artiesten en groepen mee. In een eerste ronde vielen drie kandidaten af. Door middel van televoting werd uit de twee resterende kandidaten de winnaar gekozen.

De groep, die haar naam ontleent aan de gelijknamige muziekschool waar de studenten elkaar van kennen, werd speciaal voor Montevizija gevormd op initiatief en onder begeleiding van Danijel Alibabic, tegenwoordig verbonden aan de muziekschool en in 2005 één van de leden van de band No Name, die voor de toenmalige federatie van  Servië en Montenegro aan het Eurovisie Songfestival deelnam en de zevende plaats bereikte.

In het lied Heaven zingen de drie zangers en drie zangeressen, eerst afzonderlijk om de beurt een regel en later in harmonie. De tekst, over een liefde die hen na eerdere eenzame avonturen ten deel valt, sluit daarbij aan. Eerst was de zanger of zangeres ongelukkig, eenzaam of miste er nog iets. Toen kwam de ander in zijn of haar leven en sindsdien verblijven ze in de hemel. Ze kunnen nog steeds vallen, maar komen nu in de armen van de ander terecht. 

De volledige uitslag van Montevizija valt hier terug te vinden.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren. Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 11-2-2019