Repetitie BelgiŽ

We zien eerst alleen de ogen van Sennek. Pas na de eerste regels zien we haar helemaal, gehuld in een zwarte broek met daarover een zwart gazen jurk, een bijzondere creatie van de in BelgiŽ zeer bekende ontwerpster Veronique Branquinho. Sennek zingt voor een donkere achtergrond, waardoor de creatie op beeld wat wegvalt. Op het moment dat ze het refrein inzet komt ze van haar plek af om een stukje over het podium te lopen.

Vooraf was er enige twijfel of Sennek de hoge uithalen die in het lied zitten ook live goed te berde zou kunnen brengen. Onder meer tijdens Eurovision in Concert lukte haar dat namelijk niet. Ook nu neemt ze die twijfels niet echt weg. Het lijkt of ze zich enigszins inhoudt, maar het refrein blijft wat schreeeuwerig klinken.

Ook vragen wij ons af wat de rol van Hans Pannecoucke hier is geweest. De regisseur waarmee ook drie Nederlandse kandidaten (en Waylon als vierde) in zee gingen zou ook de staging voor de Belgische inzending doen. Wij zien het nog niet echt, wat ons terug doet denken aan de staging van Trijntje Oosterhuis.

Terecht merkten onze Belgische collega's echter op dat Sennek het al stukken beter doet dan Blanche vorig jaar qua zang; en die werd uiteindelijk vierde.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 29-4-2018