Shalva band treedt op als interval act in tweede halve finale

Afgelopen weekend werden niet alleen diverse deelnemers aan het komende Eurovisie Songfestival gekozen, ook de eerste intervalact is bekend gemaakt door de IsraŽlische omroep KAN. In de tweede halve finale zal in de periode tussen de optredens van de deelnemers aan de competitie en de bekendmaking van de landen die doorgaan naar de finale onder meer de IsraŽlische band Shalva acte de prťsence geven.

The Shalva Band bestaat uit 8 muzikanten met een beperking die in dienst zijn van Shalva, een Israelische non-profit organisatie die tot doel heft zorg te verlenen aan mensen met een handicap en inclusiviteit in de sameneving voor deze groep te bevorderen.

De band nam deel aan de serie shows waarmee de IsraŽlische kandidaat voor het Eurovisie Songfestival wordt gekozen, maar trok zich vorige week terug toen ze volgens peilingen een goede kans maakte om te winnen omdat de band niet wil optreden tijdens de Sabbat, terwijl dat van deelnemers aan de finale van het songfestival wel wordt verwacht. De juryfinale op de dag voor de op televisie uitgezonden show vindt op vrijdagavond plaats en zaterdag overdag vindt nog een generale repetitie plaats.

De band zal nu alsnog op het Songfestival optreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 16 mei.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 12-2-2019