Mikolas Josef: Ik treed hoe dan ook op (UPDATE 3)

2 mei 2018: Mikolas Josef heeft nu zelf iets op zijn Facebookpagina geplaatst en het is goed nieuws! Hij zal morgen tijdens de repetitie van TsjechiŽ zelf optreden. Hij zegt hard gewerkt te hebben om te komen waar hij nu is en laat dat niet verpesten. Hij bedankt zijn fans voor de enorme steun, die veel voor hem heeft betekent, en hoopt ze morgen in de arena te zien.

2 mei 2018: Volgens een update op de Facebookpagina van de Tsjechische delegatie gaat het inmiddels een stuk beter met Mikolas Josef. De pijn is afgenomen en de verwachting is nog steeds dat hij gewoon deel zal nemen aan de eerste halve finale op 8 mei. Wel wordt op basis van de adviezen van zijn artsen en in overleg met de choreograaf bekeken hoe de act, met name de acrobatische onderdelen daarvan,† aangepast moet worden om verder herstel niet in de weg te staan en nieuwe blessures te voorkomen. Het team oefent†Ėvooralsnog zonder Mikolas- op verschillende varianten. De volgende officiŽle repetitie van TsjechiŽ in de arena staat gepland voor morgenochtend.
1 mei 2018: Gisteravond kwam het bericht dat de rugklachten van Mikolas Josef toch wel ernstiger zijn dan gedacht, waardoor wellicht grote aanpassingen aan het optreden nodig zijn. Afhankelijk van hoe dit zich verder ontwikkeld wordt bekeken welke dat zijn. Vooralsnog wordt er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat TsjechiŽ gewoon mee kan doen.
30 april 2018: Hoewel de klachten van de Tsjechische deelnemer Mikolas Josef, die zondag een blessure opliep tijdens de Tsjechische repetities, heftiger zijn geworden, is hij vast van plan om hoe dan ook op te treden. Dat heeft hij zelf verklaard via een update zondagavond op Instagram waarover maandagochtend bericht wordt op de officiŽle Eurovisiesite van de EBU, Eurovision.tv. Hij is overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en dankt zijn volgers voor de vele berichten en gebeden naar aanleiding van zijn blessure.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 2-5-2018