Slovenië: Trouw aan jezelf, ook als de sterren niet schijnen

Het Sloveense nationaal songfestival EMA is gewonnen door een duo bestaande uit  Zala Kralj en  Gašper Šantl, waarbij de eerstgenoemde de zang voor haar rekening neemt en de tweede voor de begeleiding zorgt. In 2017 bracht het duo hun eerste gezamenlijke lied uit, getiteld Valovi (“De golven”), waarvoor het duo in 2018 een Gouden Fluit kreeg, een prijs voor prestaties in de Sloveense populaire muziek, in de categorie “Beste lied”. 

Voorafgaand aan 2017 publiceerde Zala Kralj op youtube video’s waarop ze covers van andere artiesten zong en was Gašper Šantl actief als liedschrijver en muziekproducent.

In de in het Sloveens gezongen lied Sebi (“Jezelf”), waarmee het duo naar Tel Aviv afreist, is de centrale boodschap dat je trouw aan jezelf moet blijven, ook in moeilijke tijden. De sterren zijn nu eenmaal niet altijd zichtbaar. Soms ben je een sneeuwvlokje dat wacht op de lente of als een blad dat zowel met de wind meewaait als zich ertegen verzet. Dat geldt ook als het moeilijk wordt in een relatie: Je mag de tranen in je ogen laten vallen en we delen dezelfde tranen. Maar je hoeft niet om vergeving te vragen. Als onze wensen verschillend blijken te zijn, accepteer ik jou en jij mij.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers aan EMA 2019.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren. Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 18-2-2019