Kroatië: Durf te dromen als een engel

Het publiek en de regionale expertjury's van Kroatië wezen afgelopen weekend de als een engel uitgedoste zanger Roko Blažević als winnaar aan van Dora 2019, het Kroatische nationale songfestival met het lied The dream ("De droom"). Daarmee is Roko tevens gekozen als Kroatische deelnemer aan het komende Eurovisie Songfestival en sluit Kroatië in de liedkeuze aan bij het centrale motto van het songfestival van dit jaar, “Durf te dromen”.

Blažević nam als kind al deel aan talentenjachten en aanvankelijk combineerde hij zijn zang-activiteiten met een carričre als hip-hop danser, waarbij hij Kroatisch kampioen werd en in 2013 deelnam aan de wereldkampioenschappen voor junioren, maar inmiddels richt hij zich vooral op zijn zangcarričre. In de jaren voorafgaand aan zijn overwinning in Dora 2019 nam hij met wisselend succes deel aan diverse talentenjachten, was hij onder meer te zien op de Servische televisie en trad hij op tijdens het Imagine Belgium festival in Brussel. In 2018 werd hij tweede in de Kroatische televisieshow Zvijezde (“Sterren”), waarbij hij gecoacht werd door Jacqued Houdek, de Kroatische deelnemer aan het Eurovisie Songfestival van 2017, die ook meeschreef aan het lied The dream, waarmee Blažević aan het songfestival van dit jaar zal meedoen.

“Ik heb een droom,” zo klinkt het aan het begin van het lied dat deels in het Engels en deels in het Kroatisch wordt gezongen. Die droom is volgens het lied even extreem als mooi. We hebben in een donkere nacht geleefd, wachtend op de dag, maar nu is de tijd gekomen om, als engelen van God, te dromen over liefde en de wereld samen te brengen.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers aan Dora 2019

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren. Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 20-2-2019