Belgische en Nederlandse juryleden

Vandaag maakte de EBU de namen bekend van de juryleden die tezamen de helft van de punten zullen verdelen tijdens het Eurovisie Songfestival van dit jaar.

De Belgische juryvoorzitter is Bob Savenberg, voormalig lid van de groep Clouseau (ESF 1991). Daarnaast maken producer Wouter Vander Veken, zangeres Lien de Greef (beter bekend als Lady Linn), zangeres Laura Tesoro (ESF 2016) en zanger Tom Eeckhout (die onder de naam Tom Dice in 2010 de Belgische deelnemer was aan het Eurovisie Songfestival (foto)) deel uit van de Belgische jury.

De Nederlandse jury wordt voorgezeten door Sharon den Adel, zangeres van de groep Within Temptation. Daarnaast wordt de Nederlandse jury gevormd door muziekschrijver Rick Vol (vader van de dames van OG3NE en mede-verantwoordelijk voor tekst en muziek van Lights and shadows (ESF 2017)), Rob Ester (music and content director bij radiostation Q-music), Arno Krabman (producer, schrijver en gitarist) en zangeres Lesley van der Aa (backingvocaliste op het Eurovisie Songfestival bij 3JS (2011) en Trijntje Oosterhuis (2015)).

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 30-4-2018