Repetities Finland, ArmeniŽ en Zwitserland

Finland
Saara Aalto zit op een soort van wiel als ze haar lied begint te zingen. Het wiel draait nog een keer rond, waarna ze wordt losgemaakt door haar dansers. Deze dansers dragen allemaal een grijze broek en colbert met daaronder hoge laarzen en riempjes om het bovenlijf. De kleding roept bij ons direct associaties op met nazi-Duitsland, en dat is geen aanbeveling. Tegen het eind van het lied gaat Saara op de verhoging staan en dan komt er vuurwerk.
Vocaal waren er al twijfels over Saara Aalto. Vooralsnog neemt ze die twijfels niet weg. Over het geheel genomen imponeert deze fanfavoriet niet.

ArmeniŽ
Sevak Khanagyan staat vanaf het begin van zijn optreden alleen op het podium, omringd door staven. Hij blijft het gehele lied door temidden van die staven staan, gehuld in een grijze jas die er wat sjofel uitziet. Maar misschien heeft dit lied ook niet meer nodig. Qami is het eerste lied dat geheel in het Armeens gezongen wordt op het Eurovisie Songfestival. Op de vocale kwaliteiten van de bebaarde zanger valt niets aan te merken, die zijn gewoon goed. Toch heeft het geheel een wat vlakke indruk; of het de kijker voldoende zal imponeren om de finale te halen is nog maar de vraag.

Zwitserland
De Zwitserse broer en zus starten bij de drums, waarna zus Corinne gaat lopen.†Ze draagt een zwart leren topje waardoor haar blote buik te zien is, en een paarse hoed. Ze loopt eerlijk gezegd wat doelloos over het podium. Haar broer Stefan is slechts vanuit de verte in beeld. Tijdens het lied hebben ze even een fakkel in de hand, die weggegooid wordt als ie gedoofd is. Aan het eind van het lied klimt ze op de drums om het slot daar te zingen.
Imponeren doet het Zwitserse duo niet. Op de zang is niets aan te merken maar hier in het perscentrum maakt het geheel erg weinig indruk.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 30-4-2018