Duitsland: Zusters, verenigt u!

Duitsland wordt op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door het gelegenheidsduo S!sters, wier naam ontleent is aan de titel van het voor hen geschreven lied Sister (Zuster). Het duo bestaat uit Carlotta Truman en Laura Kstel, laatstgenoemde is ook bekend onder haar artiestennaam Laurita Spinelli

Beide leden van het duo zijn al sinds hun kindertijd succesvol actief in de muziek. Carlotta Truman behaalde op negenjarige leeftijd de finale van de RTL talentenjacht Das Supertalent kreeg als twaalfjarige de Deutscher Pop & Rock Preis, een juryprijs voor nieuw talent, in de categorie beste solo-zangeres en stond in 2014 in de finale van The Voice Kids

Laura Kstel won op tienjarige leeftijd de ZDF talentenjacht Kiddy Contest, was daarna in diverse programmas op de Duitse televisie te zien en heeft gewerkt als achtergrondzangeres bij The Voice of Germany. Momenteel werkt ze onder haar artiestennaam Laurita Spinelli als achtergrondzangeres voor de Duitse songfestivalwinnares van 2010, Lena Meyer Landrut en is ze n van de zangeressen van de band Waterproof.

Het lied Sisters werd geschreven tijdens het in de zomer van 2018 gehouden SUISA Songwriting camp, georganiseerd door de Zwitserse organisatie van auteurs en muziekuitgevers en bedoeld om liedjes te genereren die mee ouden kunnen dingen voor het Zwitserse ticket voor het Eurovisie Songfestival van 2019. Het lied werd ook onder de aandacht van de Duitse publieke omroep NDR gebracht, die het selecteerde als n van de zeven liedjes die zouden meedingen in de selectieshow Unser lied fr Israel en de zangeressen Carlotta en Laurita aanzocht om het lied daar te zingen.

Het lied gaat over twee vrouwen die elkaar eerst als concurrenten zien en elkaar benijden en bestrijden, maar vervolgens de passie en strijd die ze bij de ander zien herkennen, erkennen, waarderen en aanmoedigen. Het was fout om je mijn vijand te noemen, maar de echte vijand zit hier," erkent n van de zusters terwijl ze naar zichzelf wijst. Je eigen kracht vinden en daarin elkaar als zusters in de strijd ondersteunen, lijkt het motto te zijn. De relatie ontwikkelt zich van Toen je zei dat je de wereld wilde zei ik dat jij die niet ook kon krijgen. Je liep naast me, maar ik gunde je geen ruimte naar Schijn als een fakkel in de hemel en probeer het niet te verbergen, zuster.

Een overzicht van alle deelnemers aan Under lied fr Israel is hier te vinden.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren. Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 27-2-2019