Ook dit jaar songfestival in Nederlandse gebarentaal

Ook dit jaar zal het Eurovisie Songfestival in Nederland vertaald worden in gebarentaal. Dit blijkt uit een post op facebook van de initiatiefnemers van het getolkte songfestival van vorig jaar. Toen werden voor het eerst alle drie de shows live vanuit Rotterdam gestreamd in gebarentaal en op deze wijze toegankelijk gemaakt voor doven, slechthorenden en andere gebarentaalgebruikers.

Door gebruik te maken van verschillende tolken en elk songfestivallied toe te wijzen aan één van de muziektolken uit de groep kwamen zowel Nederlandse gebarentaal als International sign language aan bod.

Vorig jaar werden berichten over het getolkte songfestival vooral verspreid door de groep Muziektolk hoort er bij, een actiegroep die wil bevorderen dat concerten en muziekfestivals toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden. Dit jaar is een aparte facebookpagina met de naam Het Getolkte Songfestival opgezet waar berichten over de gebarentaaluitvoering van dit jaar worden gedeeld.

Een aantal videoclips van vorig jaar met gebarentaalvertaling is hier terug te vinden.

Een uitgebreide terugblik op de wijze waarop het initiatief vorig jaar gestalte kreeg met enkele direct betrokkenen verschijnt later deze maand in Eurovision Artists Magazine.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 2-3-2019