Repetities Ierland en Cyprus

Ierland
Het is gelukt! De Ieren zijn erin geslaagd de sfeer van de videoclip, met twee dansende jongens, geliefden, op het podium weer te geven. Bij het eerste coupletje en refreintje zien we Ryan O'Shaughnessy nog alleen met zijn gitaar om zijn nek achter de microfoon staan. Hij wordt begeleid door een dame aan de vleugel. Daarna zwenkt de camera naar de brug en ontwaren we de jongens uit de clip. Zij dansen het gehele verdere lied door over het podium. Aan het eind gaat het sneeuwen voor nog wat extra romantiek.
Het lied is niet echt populair maar wordt door Ryan wel goed gezongen. En toegegeven: het blijft hangen. Je moet ervan houden. Maar na vandaag zou een finaleplaats voor Ierland misschien wel in zicht kunnen komen.

Cyprus
De Cyprioten hebben visueel het een en ander uit de kast gehaald. Eleni Foureira draagt een gouden catsuit. Ze wordt gedurende een groot gedeelte van de act omringd door haar achtergrondzangeressen, die in het zwart gekleed zijn. Heel even staat Eleni alleen op het podium. Tijdens de act zijn diverse keren geprojecteerde vlammen te zien.
Dat de dans nogal flitsend is maskeert dat het liedje eigenlijk niet zo heel sterk is. Voeg daarbij dat Eleni als laatste in deze halve finale aan de beurt is en het zou wel eens kunnen dat Cyprus doorgaat naar de finale.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 30-4-2018