Repetities Noorwegen, RoemeniŽ, ServiŽ en San Marino

Noorwegen
Als eerste vandaag komt er een heuse songfestivalwinnaar op het podium: Alexander Rybak. We zien hem zittend op het podium. Net als tijdens de Noorse finale zien we plaatjes voorbij komen die vůůr hem geprojecteerd worden.†Na het eerste couplet gaat hij lopen. Uiteraard mag de viool niet ontbreken. Vanaf het moment dat die in het spel is komen ook de dansers in beeld. Dan komt er ook vuurwerk en wordt het een swingend geheel.
Het geheel ziet er professioneel uit en ondanks het wat gedateerde lied komt de Noorse inzending zeer sterk over.

RoemeniŽ
Zangeres Cristina Caramarcu begint met zingen terwijl ze een masker afzet. Daarna loopt ze naar medebandleden Alexandru Cismaru en Alexandru Matei, die omgedraaid en ook met maskers op staan. Als de mannen haar alleen op het podium achterlaten en de gitaarsolo ingezet wordt, zwenkt de camera naar de anderen die op het podium staan: een groot aantal etalagepoppen, ook met maskers.
Muzikaal valt op dit optreden niets aan te merken, wat voor ons de reden is te denken dat RoemeniŽ zomaar wel eens de finale zou kunnen gaan halen.

ServiŽ
De drie zangeressen van Balkanika zijn het eerst in beeld, gekleed in grijze gewaden met een zwart hes van touw. We zien ook even fluitist Ljubomir Dimitrijevic. Plotseling duikt Mladen Lukic op (groepsnaamgever Sanja Ilic komt helemaal niet op het podium!) van achter de dames. Dan zien we ook de percussionist. Deze eist wel erg veel aandacht op, die vervolgens niet meer naar de rest van het geheel gaat.
De inzending is er een voor de fijnproever. Het zal voor degene die niet direct van dit genre houdt moeilijk zijn de aandacht erbij te houden.

San Marino
Op het podium wordt Jessika Muscat geflankeerd door drie robots die fungeren als dansers. Ook achter haar staat een robot die als deejay fungeert. Op zijn draaitafel staat de tekst I'm not your robot. Deze houdt later een bordje omhoog met Will you marry me? Jessika flirt ook even met de robot. Later komt ook gelegenheidsrapster Jennifer Brening op het podium.
De leuke act verhult echter iets anders: een bijzonder zwak nummer waarvan de zang ook nog ronduit slecht is.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 1-5-2018