Repetities Denemarken, Rusland en MoldaviŽ

Denemarken
De viking Rasmussen wordt geflankeerd door twee Vikingschepen. Tenminste: bij een nadere bestudering blijken het gewoon twee stalen standaards te zijn met een soort van zeil eraan. Functioneel dus, we begrijpen meteen wat er bedoel wordt. Het optreden is vrij statisch. Alleen tijdens de brug lopen de mannen even om elkaar heen. Tegen het eind gebeurt er wel het een en ander: er wordt met een vlag gezwaaid en het gaat sneeuwen. Het statische is echter dit maal niet negatief bedoeld: het past bij het lied. Vocaal was er op dit lied ook niets aan te merken.

Rusland
Julia Samoylova is bovenop een bergtop gezeten, net als in de clip, wanneer ze haar lied zingt. Daarvoor wordt een soort ballet opgevoerd. Dat Julia weinig kracht kan zetten met haar stem is duidelijk te horen. Het is echter de zang in het refrein dat het geheel echt lelijk maakt: op schelle toon en zeer schreeuwerig overstemmen de achtergrondzanger- en zangeressen Julia.
Het lied is niet goed, de zang is niet goed en de act is niet goed. Zou Rusland dan voor het eerst de finale niet halen?

MoldaviŽ
De MoldaviŽrs lijken John Lanting ingehuurd te hebben voor hun act. Zijn Theater van de lach herleeft als we de leden van DoReDos afwisselend achter deuren en luiken of ervoor bezig zien. Daarbij worden voortdurend seksuele toespelingen gemaakt. Dat de kleding in de kleuren van de Moldavische vlag (blauw, geel en rood) is zal de meeste kijkers wellicht ontgaan, maar dat mag de pret niet drukken.
Door de opvallende act wordt verhuld dat de zang van DoReDos ronduit slecht is. Of het pleit voor de MoldaviŽrs dat ze van niet toch nog iets weten te maken laten we aan uw eigen oordeel over.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 1-5-2018