Nederland: Liefde is een arcadespel

Liefde is een arcadespel en kent niet alleen winnaars maar ook verliezers. Hoe hard het kan aankomen als je in de liefde verliest of als je een geliefde moet verliezen, wordt bezongen in het lied Arcade ("Speelhal"), de Nederlandse songfestivalinzending van Duncan Laurence. Op 7 maart werd het lied voor het eerst gepresenteerd in De wereld draait door.

Een arcade spel is een muntenslikkende speelautomaat welke in speelhallen en ook vaak in snackbars of cafés te vinden was.

In het lied wordt beschreven hoe het hart van iemand er stukje bij beetje in verdwenen is: “Al mijn liefde heb ik gespendeerd”, zo klinkt het onder andere. Je krijgt er soms iets voor terug maar de prijs die je betaalt is stukken hoger en al met al blijft er niet veel meer over dan een gebroken hart, waarvan je onderweg ook nog wat stukjes verloren hebt. En al zie je het einde lang van tevoren aankomen en besef je dat het spel per definitie op verlies uitdraait, het is verslavend en je kunt niet stoppen met liefhebben tot het bitterende einde en dan is het game over.

Zie ook: Duncan Laurence voor Nederland naar Tel Aviv

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database

De muziekvideo van het lied is hieronder te bekijken en te beluisteren
Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 7-3-2019