Waylon: ik heb gelogen!

Aan het begin van de avond hield Waylon een persconferentie. Hij was daar alleen naartoe gekomen, dus zonder zijn dansers. Uiteraard herinnerde men zich Waylon nog van vier jaar geleden, toen hij met The Common Linnets de tweede plaats behaalde. Hij gaat nu voor goud, merkte de presentator van de persconferentie op.

Natuurlijk werd hem naar de dansers gevraagd. Iemand vroeg hem waarom de muzikanten in dansers veranderden. Dansers zjn muzikanten!, riep Waylon uit, ze dansen de muziek. Ook legde hij uit dat de dans die ze uitvoerden de outlaw of the dance was. Daarom vond hij het heel logisch dat deze dans uitgevoerd zou worden. En in De wereld draait door zei hij nog dat hij alleen op zou treden. Ik heb gelogen. Soms moet je liegen om iets geheim te houden. En nee, dat doe ik niet vaker.

Ook werd hem gevraagd van wie hij het Amerikaanse accent geleerd had. Hij had dat van zijn idolen geleerd, onder wie Waylon Jennings, Dolly Parton en Emmylou Harris. Veel mensen vragen me 'Waar kom je vandaan, uit Texas ofzo?'. Als ik dan zeg dat ik uit Nederland kom zijn ze stomverbaasd.

En ding kon niet onbesproken blijven: gisteren werd bekend dat Waylon's vriendin Bibi Breijman zwanger is. Dat was gepland. Mijn vriendin heeft het al over kinderen sinds we samen zijn. Maar in hoeverre staat hij als vader zijn kinderen toe outlaws te zijn. Waar ligt zijn grens. Daar heeft Waylon een duidelijke visie op: Ik leer mijn kinderen probemen op te lossen met liefde. Veel mensen denken dat dat niet kan, maar met liefde kun je alles oplossen.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 1-5-2018