Repetities Georgië, Polen, Malta en Hongarije

Georgië
Muzikaal zit de Georgische inzending goed in elkaar en er wordt zuiver gezongen. Daar is dan meteen ook wel alles mee gezegd. Het lied is zó typisch Georgische folklore dat de rest van Europa er wellicht niets van begrijpt. Vreemd genoeg is dat niet op het podium terug te zien. De mannen dragen allemaal een blauwzwart pak. Geheel links staat een man met een gele gitaar. Verder gebeurt er zo goed als niks op het podium, of het zou de gouden regen aan het eind moeten zijn. Dit wordt wellicht geen finale voor Georgië.

Polen
Tijdens de eerste doorloop van het lied klonk de stem van Lukas Meijer veel beter dan tijdens de nationale finale en Eurovision in Concert. Hij slaagt er echter niet in dat vol te houden bij een tweede doorloop. Meijer, die het hele podium voor zijn optreden gebruikt, wordt geflankeerd door drie achtergrondzangeressen, een zingende gitarist en deejay Gromee. Vanachter zijn deejaytafel maakt hij golvende bewegingen met zijn handen. Wat aan Lukas Meijer opvalt is zijn zwarte kleding en grote zwarte hoed, de vergelijking met Waylon dringt zich op.
De inzending van Polen is er een die zich richt op de jongere kijkers. Een kleine rondgang onder wat jongere liefhebbers bevestigt dit beeld. Een succesje voor Polen zit er zeker in.

Malta
Als er dan geen LED-schermen zijn, dan nemen we onze eigen LED-schermen wel mee, moeten ze op Malta gedacht hebben. Christabelle staat temidden van vier LED-schermen waar een panter, dansers en danseressen en allerlei figuren worden afgebeeld. Aan het begin wordt er ook een hart geprojecteerd, vlak voor haar gezicht. Tussen de LED-schermen staat één danseres. Aan het eind, wanneer ze animals zingt, komt de panter weer in beeld. Er is erg veel te zien, misschien wel te veel om nog aandacht voor het lied te hebben.
De zang van Christabelle is niet heel slecht, maar kan zeker beter.

Hongarije
Rockers die eruit zien als rockers en zich op het podium gedragen als rockers, zo laat de Hongaarse inzending zich samenvatten. Wie drie minuten heavy metal verwacht hoort niet alleen drie minuten heavy metal maar ziet dat ook. Gitarist Dániel Kökényes gaat zelfs even crowdsurfen. Het lijkt erop dat de heren van AWS hun gewone kloffie nog aanhebben; het zou zomaar kunnen dat ze volgende week donderdag iets anders dragen. Al bij al zien we hier een kanshebber voor een finaleplaats.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 2-5-2018