Repetities Letland, Zweden en Montenegro

Letland
Geen festival zonder zangeres met een rode jurk. Dit jaar is Letland aan de beurt. Laura Rizzotto staat het hele lied door op één plek en maakt schokkerige bewegingen met haar handen en met haar heupen. Meer gebeurt er tijdens dit lied niet. Ook zijn we hier niet echt onder de indruk van Laura's zangprestaties. Dit ietwat saaie lied wordt er al met al door dit optreden niet beter op. De finale zal moeilijk te bereiken worden voor Letland.

Zweden
Voor wie Melodifestivalen gezien heeft, brengt het optreden van de Zweedse zanger Benjamin Ingrosso geen verrassingen. Gekleed in een zwarte broek met een glimmend zwart jasje danst hij op de muziek van Dance you off. Op de vloer en achtergrond lijnen die verschillende kleuren aannemen. Het geheel doet ons een beetje aan Mika denken. Kan zomaar wel eens hoog eindigen.

Montenegro
Vanja Radovanovic draagt een zilverkleurig glitterpak met visgraat. Achter hem staan vier zangeressen, op de achtergrond zit een hem begeleidende pianist. De achtergrondzangeressen lopen rond, komen achter hem staan om hem te begeleiden en maken zo het plaatje compleet van een typische Balkan-inzending. Het enige dat daar misschien afbreuk aan zou kunnen doen is de uitstraling van de zanger, nou niet direct een podiumvullende persoonlijkheid. Al met al maakt het het geheel wat braafjes, waardoor de vraag is of deze inzending buiten de Balkan op veel stemmen kan rekenen.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 2-5-2018