Startvolgorde halve finales bekend

De EBU heeft de startvolgorde van de halve finales bekend gemaakt. BelgiŽ treedt als tiende op in de eerste halve finale. Nederland heeft de zestiende startpositie in de tweede halve finale toegewezen gekregen.

Eerder was al door loting bepaald in welke halve finale ieder land optreedt en of het optreden in de eerste of tweede helft van de betreffende halve finale zou plaatsvinden. De exacte startvolgorde is bepaald door de producers van het Eurovisie Songfestival waarbij het de bedoeling is om elk lied zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen en te zorgen voor een goede opbouw van de shows.

Een overzicht van alle deelnemers aan de eerste halve finale in de juiste startvolgorde is hier terug te vinden.
Een overzicht van alle deelnemers aan de tweede halve finale in de juiste startvolgorde is hier terug te vinden.

Vanuit beide halve finales gaan tien landen door naar de finale. Gastland IsraŽl is rechtstreeks geplaatst voor de finale, evenals de vijf landen die op basis van de (absolute) hoogte van hun financiŽle bijdrage aan het Eurovisie Songfestival een startplek verdienen (het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en ItaliŽ). De startvolgorde van de finale wordt bepaald als alle finalisten bekend zijn.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 3-4-2019