San Marino: Wat er ook gebeurt, altijd blijven zingen

Het lied waarmee de uit Turkije afkomstige zanger Ahmet Serhat Hacıpaºalıoğlu, artiestennaam Serhat, aan het Eurovisie Songfestival deelneemt heet Say na na na (“Zeg na na na”) en heeft alles in zich om –net als zijn vorige songfestivalbijdrage I didn’t know (“Ik wist het niet”)- een dance-hit te worden.

Het lied roept de toehoorders op om ook als je het even niet meer ziet zitten, of juist dan, te blijven zingen: Wie kan het wat schelen als je even zonder liefde zit, dat kan elke dag gebeuren. Hou van alle kleuren die het leven te bieden heeft en zeg of zing "na na na". Doe dit ook als je op een donkere verlaten weg bent, want het licht wacht weer op je. Hij nodigt de toehoorder uit om hem op te bellen zodat hij je weer op kan beuren en je kan vertellen dat het leven mooi is en goed.

Het lied is grotendeels in het Engels, maar kent ook enkele woorden Turks. Vlak voordat voordat voor de tweede keer het refrein klinkt wordt in het Turks afgeteld: Bir İki Üç; 1, 2, 3.

In de officiële tekst van het lied zoals gepubliceerd op de website van de EBU komt de combinatie “na na na” zeventien keer voor, waardoor het totaal aantal na’s op 51 komt. In de officiële videoclip van het lied wordt door het achtergrondkoor ook voorafgaand en tussendoor geregeld gehoor gegeven aan de oproep om “na na na” te zingen en bedraagt het aantal na’s 175. Als al deze na’s ook op het Eurovisiepodium klinken wordt met dit lied het uit 1979 stammende record van het lied met het meest herhaalde woord verbroken (bron: Dr. Eurovision op facebook).

Zie ook: Serhat keert voor San Marino terug naar festival

Klik hier voor alle gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren.
Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 3-4-2019