Repetities SloveniŽ en OekraÔne

SloveniŽ
Lea Sirk wordt in haar Hvala, ne! dansend begeleid door vier dames. De achtergrond is vrij donker, maar het swingt allemaal wel. Lea maakt gebruik van het hele podium. En dan valt plotseling het geluid weg. Even lijkt Lea in paniek maar ze herpakt zich direct en vraagt het publiek om hulp. Dan wordt de muziek weer hervat. Denkt u dat het om een technische storing gaat, dan moeten wij u uit de droom helpen: het hoort er allemaal bij.
Dit moderne lied swingt al goed, maar de storing maakt dat de kijker zich dit optreden zeker zal herinneren. En wees eerlijk: de gemiddelde kijker weet echt niet dat dit er allemaal bij hoort. Toegegeven: wij twijfelden na de eerste doorloop ook even.

OekraÔne
De act begint met MELOVIN die ergens in lijkt te liggen onder een aantal latten. Wanneer de latten omhoog gaan kan MELOVIN uitstappen en blijkt hij bovenop een piano gelegen te hebben. Via een trapje komt hij naar beneden om zijn lied verder te zingen. Dat doet hij niet al te best. Halverwege het lied zien we ook de vier achtergrondvocalisten even. Dan neemt MELOVIN plaats achter de vleugel en vliegt de trap in brand. Er gebeurt veel op het podium hetgeen ook hier afleidt van het feit dat de zang helemaal niet zo goed was. Gaat wellicht door naar de finale.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 2-5-2018