Liveblog persconferenties (1)

13:29 De Tsjech Mikolas Josef bedankt opnieuw iedereen die hem gesteund heeft de afgelopen dagen. Hij had de salto een aantal keren gemaakt en had niet het idee dat hij iets fout deed, sterker nog, had niet door dat er iets flink mis was totdat hij in de viewing room niet meer uit zijn stoel kon komen. Nu volgt hij nog steeds fysiotherapie en slikt pijnstillers, om die halve finale maar te kunnen halen. Hij geeft aan hier lang op gewacht te hebben en dus zijn best te gaan doen.
Mikolas geeft aan verrast te zijn dat Lie to me geselecteerd werd omdat het helemaal geen typisch songfestivalliedje is. Sony/RCA heeft een contract en het verbaast hem hoe snel dat gaat. Inmiddels zijn er contacten met Duitsland en de Verenigde Staten gelegd. Er komt een nieuwe single, maar men geeft Lie to me een beetje meer tijd.

13:08 Sennek vond dat het lied op haar stem geschreven moest worden. Als je naar een kledingwinkel gaat zoek je ook iets dat past, dus waarom niet als je naar het songfestival gaat. Het lied gaat over twee mensen die van elkaar houden maar weten dat het niet voor eeuwig is. Ze probeert de spanning tussen die twee mensen te beschrijven. Nu ze samenwerkt met Alex Callier van Hooverphonic kan ze het met hem natuurlijk ook over het songfestival hebben. Ze beloofde te proberen de band te overtuigen ooit BelgiŽ te vertegenwoordigen. Sennek prees de fijne sfeer met aardige mensen hier in het songfestival. Met voetbal wil je de andere partij zien verliezen, hier wil je een ander zien winnen.
Ook vertelt ze dat toen ze haar collega's ging zeggen dat ze naar het songfestival zou gaan, deze collega's eerst dachten dat ze een zwangerschap aan ging kondigen. Desondanks waren ze erg enthousiast. Vooral Blanche (ESF 2017) heeft haar veel tips gegeven.

12:43 Het valt de presentator op dat de IJslandse Ari ”lafsson zo vrolijk is. Hijzelf zegt dat een lach het leven zoveel makkelijker maakt. Ari laat merken dat hij goed kan imiteren en geeft een fantastische imitatie van Arnold Schwarzenegger weg. Hij vertelt dat hij in Oliver Twist en The Wizzard of Oz gespeeld heeft. Zijn favoriete lied uit Oliver Twist is Where is love?
Ari vertelt ook over zijn parachutesprong: het moment dat de deuren van het vliegtuig open gaan en je je op 1100 meter hoogte realiseert dat je moet gaan springen. En dan hoor je het geluid van de wind, het ergste geluid dat er is. Maar de sprong zelf was fantastisch.

12:19 Eugent Bushpepa uit AlbaniŽ heeft een behoorlijk groot team bij zich dat hij voorstelt. Hij schreef Mall in de tijd dat hij ver van huis was en naar huis en naar AlbaniŽ verlangde. Hij heeft namelijk tandheelkunde gestudeerd in ItaliŽ. Hij wilde een korte medische studie doen en kwam zo terecht bij tandheelkunde.
Eugent heeft altijd graag aan Festival i KŽnges deel willen nemen. Daarom is hier het aanwezig zijn op het songfestival een droom die waarheid wordt.
Hij werkte onder meer samen met Bumblefoot (Guns 'n' Roses) tijdens een bierfestijn. Hij vertelt dat dat een geweldige ervaring was en dat hij van elke seconde heeft genoten.
Ook werd gesproken over mensenrechten: Bushpepa komt met name op voor kinderen die bijvoorbeeld medische hulp nodig hebben. Dit doet hij via zijn muziek.

11:52 Aisel geeft aan dat ze tevredener is met deze repetitie dan met de vorige. Ze voelt zich meer op haar gemak. Ook wordt gevraagd wanneer er een jazz-versie van X my heart komt, maar Aisel legt uit dat ze daar geen plannen van heeft omdat ze tevreden is met de huidige versies. Het is echter niet moeilijk voor haar om van jazz naar pop te switchen, omdat ze nu eenmaal muzikaal gevoel heeft.Ze heeft ook iets met Nederland omdat ze daar zelf lessen heeft gevolgd bij Deborah J. Carter. Ze had goede ervaringen en heeft in verschillende jazzgelegenheden in Nederland gezongen, waaronder het Bimhuis.
Ze heeft nog wel een droom: samenwerken met Jacob Collier.

11:30 Via Facebook hebben wij u laten weten dat om 12.05 de persconferenties zouden beginnen. Zouden, want wegens technische problemen zitten wij nog altijd op Azerbeidzjan te wachten. Aisel zal nu eerst interviews doen. IJsland zou nu de persconferentie moeten hebben, maar aangezien de crew vastzat in het verkeer heeft AlbaniŽ eerst gerepeteerd. We hebben dus op dit moment geen idee op wie we wachten en wanneer diegene gaat komen.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 3-5-2018