San Marino: Wordt niet bitter als je gedist wordt op twitter

De zoektocht van San Marino naar een geschikte songfestivalkandidaat begon met een oproep aan iedereen in de wereld die het land wilde vertegenwoordigen om een lied in te sturen. De van Malta afkomstige Jessika Muscat en de Duitse zangeres Jenifer Brening behoorden tot de meer dan duizend artiesten die zich aanmeldden. Ze namen afzonderlijk deel aan de halve finale, waarna besloten werd om de krachten te bundelen.

Jessika deed in 2008 voor het eerste mee aan het Malta Song for Europe Festival en heeft daarna nog diverse keren aan de Maltese voorrondes deelgenomen. Alhoewel dit diverse hits opleverde, leidde dit nog niet tot een Eurovisiedeelname namens Malta. Jenifer bereikte de finale van de Duitse televisieshow The winner is... en in 2014 kreeg ze de EMMAward voor de beste nieuwkomer.

Toen tijdens de ontmoeting met de pers na afloop van de eerste repetities in Lissabon werd gevraagd of ze ooit in San Marino geweest waren, verwezen ze de vraag door naar de delegatieleider van het land, die antwoordde dat ze welkom waren ná het halen van de Eurovisiefinale.

Het lied Who we are ("Wie we zijn") gaat over personen die vroeger veel zijn gepest en nooit te horen hebben gekregen dat ze trots op zichzelf mogen zijn. Inmiddels ligt dat achter hen en vertellen ze anderen om -ook als je gedist wordt op Twitter of elders- niet bitter te worden maar te laten zien dat je daarboven staat en trots te zijn op wie je bent.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database.

Klik hier om dit lied te bekijken op youtube.
Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 2-5-2018