Liveblog persconferenties (2)

16:42 De leden van Equinox, die Bulgarije vertegenwoordigen, worden één voor één voorgesteld en ondervraagd door de presentator van de persconferenties. Zhana Bergendorff merkt op dat er weinig verschil is tussen het eerste en tweede optreden, behalve dan haar schoenen en haar panty. Ook wordt er gerefereerd aan het boybandverleden van Vlado Mihailov en het feit dat Johnny Manuel met 'N Sync heeft opgetreden.
Trey Campbell en hij vertelden dat ze zich erg welkom voelen als Amerikanen in Bulgarije. Daar voegde de delegatieleidster aan toe dat Bulgarije graag wil winnen en dat Trey en Johnny meer dan welkom zijn om daar aan bij te dragen.

16:00 Elina Nechayeva laat weten onder de indruk te zijn van hoe er gewerkt wordt en dat de crew zo hard werkt om alles goed te krijgen. Na het festival zal ze direct wat klassieks gaan zingen, iets eten en gaan slapen. Een Australische journalist brengt Sarah Brightman ter sprake: die bracht opera naar een groter publiek. Elina hoopt dat ook voor elkaar te krijgen. Queen of the night is haar favoriete aria om te zingen, maar om naar te luisteren heeft ze niet echt een favoriet. Ze noemt na lang denken de opera La Traviata.
Toen ze het lied aan het schrijven waren, bedachten ze dat het misschien leuk zou zijn om het voor Eestilaul, de Estse voorronde van het songfestival, in te zenden. Als het niet gekozen zou worden, zouden ze wel weer verder zien. Vorig jaar presenteerde ze Eestilaul. Ze dacht dat het makkelijk zou zijn maar niets was minder waar. Je hebt veel verantwoordelijkheid, want de hele show rust op jouw schouders.

15:34 ALEKSEEV kondigt aan dat er, na deze repetitie, nog veranderingen komen. Hij wilde echter niet vertellen welke dat dan precies zouden zijn.
Het lied gaat over de pijn die je hebt wanneer je iemand je hart wil geven maar diegene wil niks van je weten. Ook werd er gesproken over The Voice. Hij werd afgewezen en deed opnieuw mee. Wellicht doet hij ook net zo lang mee aan het songfestival tot hij wint. ALEKSEEV gebruikt zijn voornaam Nikita niet omdat zijn achternaam als artiestennaam goed werkte voor het team. Verder vertelt hij dat hij het opnemen van de videoclip wel eng vond vanwege het feit dat hij het water inging. Daar voegde hij aan toe dat er in elke clip van hem wel iets met water zit. Daar komt bij dat al zijn liedjes en videoclips iets droevigs hebben; dat betekent niet dat hij zelf een droevig mens is. Dat is hij beslist niet.

15:08 Netta Barzilai is onder de indruk van het hele festival. Het is ook erg snel gegaan voor haar: van een publiek van 20 mensen naar 200 miljoen. Ze verwacht dat mensen heel blij zullen zijn in Israël als ze wint. Over haar kleding zegt ze dat het haar persoonlijkheid reflecteert. Dikkere vrouwen hebben de neiging zichzelf niet positief te presenteren en Netta doet dat wel. Ze is ervan overtuigd dat ze mooi en sexy is.
Netta heeft een aantal jaren in Nigeria gewoond en is daar door twee Afrikaanse vrouwen opgevoed. Het Afrikaanse ritme hoorde ze altijd, wat haar muzikale carrière zeer heeft beïnvloed. Toen ze jazz studeerde, was ze altijd een beetje dwars door de Afrikaanse ritmes er doorheen te mixen. Het is dus eigenlijk allemaal de schuld van Afrika, concludeert ze.

14:33 De repetitie van Ieva uit Litouwen ging goed. Eerst had ze wat last van haar oortjes, nu was het geluid veel beter. Ze vertelt dat ze berichtjes krijgt van mensen die haar vertellen dat ze moeten huilen van ontroering als ze haar liedje horen. Ze voelt zich thuis op het podium, helemaal omdat aan het eind van de act ook haar echtgenoot op het podium komt.
Toen ze aan de Litouwse versie van Korenslag deelnam moest ze overtuigd worden. Iemand beweerde zelfs dat ze niet kon zingen. Daarnaast was ze heel verlegen. Uiteindelijk werd tegen haar gezegd dat als ze vooruitgang zou boeken, ze mee kon doen, en ze boekte vooruitgang!
Het grootste verschil tussen The Voice of Lithuania en het Eurovisie Songfestival is volgens Ieva dat Dima Bilan er niet is. Natuurlijk ook dat het podium veel groter is en dat dit veel groter is dan Litouwen. En dat ze hier een heel mooi liedje heeft!

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 3-5-2018