Servië: Ik ben helemaal van jou

Zangeres Nevena Božovic won dit jaar Beovizija, het Servische nationale songfestival dat dit jaar 24 deelnemers kende en mag daarom Servië vertegenwoordigen op het komende Eurovisie Songfestival. Haar lied Kruna (“Kroon”) werd eerste bij de vakjury en behaalde een derde plaats bij de publieksstemmen, hetgeen voldoende was om in de totaalstand bovenaan te komen.

Nevena Božovic nam eerder aan het songfestival deel. In 2013 was ze één van de drie leden van de meidengroep Moje 3, die met het lied Ljubav je svuda (“Liefde is overal”) een elfde plaats behaalde in de eerste halve finale en de finale dus net misten. In 2007 vertegenwoordigde ze haar land met meer succes op het Junior Eurovisie Songfestival, waar ze het lied Piši mi (“Schrijf mij”) naar een derde plaats zong.

Het liefdeslied Kruna kent een tweeregelig Engelstalig refrein en wordt verder in het Servisch gezongen. Volgens de tekst van het lied houdt ze zoveel van degene over wie ze zingt dat ze alles voor hem of haar over heeft. Dit drukt ze onder meer uit met de zin “De kroon is voor jou”, waaraan ook de titel ontleend is. De nachten zonder haar geliefde zijn lang en de hele wereld mag weten en zien dat ze de ander, desnoods met haar leven, zal verdedigen en dat ze helemaal van haar geliefde is.

Op het Eurovisiepodium zal Božovic ondersteund worden door een achtergrondkoor, waarvan ook Mladen Lukic, één van de leden van de groep Sanja Ilic & Balkanika die Servië op het Eurovisie Songfestival van 2018 vertegenwoordigde, deel uitmaakt.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers aan de nationale finale van Wit-Rusland.

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database

Het lied is hier te bekijken en te beluisteren.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 22-4-2019