Duncan Laurence: eigenwijs is een compliment!

In het Zonnehuis in Amsterdam zal Duncan Laurence vanavond een, inmiddels strak uitverkocht, concert geven. Eerder spraken wij met de zanger die bij de bookmakers nog altijd dé topfavoriet is voor de eindoverwinning.

Over het hele circus bij elkaar zegt Duncan: "Dit is wel wat ik ervan verwacht had, de hele heisa, de drukte, de mensen, dat is te gek! Maar natuurlijk, dat ik zó hoog in de polls zou staan en zó goed ontvangen werd, nee, dat had ik niet durven verwachten. Dat is echt een droom die uitkomt.
Waar verwachtingen zijn is ook druk en die voel ik wel. Ik moet zeggen: het is wel een heel gezonde en positieve druk en iedereen is enthousiast en dat gevoel geeft zo'n kick, weet je wel. Ik ben ook echt blij dat ik daar door gewoon helemaal het gevoel heb volledig mezelf te kunnen zijn, te zijn wie ik ben en te doen wat ik doe en dat is heel fijn. Zo blijven we dan gewoon lekker nuchter eronder, met de beide benen op de grond en doen wat ik altijd heb gedaan: gewoon zingen en mooie liedjes schrijven."

Aan het begin van zijn carričre had Duncan te maken met Anja Wessels (NSF 2004), die jurylid was van Brielle's Got Talent, dat door Duncan gewonnen werd. In Eurovision Artists Magazine vertelde Anja hoe haar ervaring met Duncan was. Ze noemde hem onder meer een eigenwijze muzikant: "Dat vind ik een compliment want ik vind eigenwijs een heel mooi woord", reageert een enthousiaste Duncan, "Omdat het inhoudt dat je altijd op eigen wijze te werk gaat en dat ben ik zeker! Daar sta ik ook voor en ik vind eigenheid en eigenwijsheid een van de belangrijkste dingen die je kan hebben als muzikant."

Tot nog toe was Duncan Laurence de grote onbekende, en zeker nu het erop lijkt dat hij hoge ogen gaat scoren vragen wij ons natuurlijk af wat zijn plan is voor ná het songfestival. Is er een plan? "Zeker!", zegt de sympathieke zanger, "Ik heb in de afgelopen jaren ontzettend veel geschreven. Er liggen heel veel mooie songs klaar en dat blijft gewoon doorgaan. Dat is de kern van mijn 'zijn': het maken van liedjes". En daar kijken wij natuurlijk naar uit!


Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 1-5-2019