Eurovision Song Contest – The Boardgame (winactie)

CreŽer je eigen Eurovisie Songfestival!
Doe met je eigen inzending mee aan het Eurovisie Songfestival en probeer zo veel mogelijk punten te scoren. Test je Eurovisiekennis en die van je vrienden, bereid je eigen optreden voor en neem deel aan ís werelds grootste muziekevenement! Ontvang jij die 12 punten?

Heb je altijd al eens willen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival? Het gevoel beleven van de opbouw naar het grote moment op het podium? Het tot in de puntjes voorbereiden van jouw inzending? Just Entertainment heeft een bordspel ontwikkeld waarin je dit allemaal kunt meemaken. Een leuk spel dat een ware must is voor iedere Eurovisieliefhebber maar ook voor spelletjesfanaten die misschien iets minder in het evenement geÔnteresseerd zijn.

In het spel vertegenwoordig je twee verschillende landen voor wie je de inzending voor het Eurovisie Songfestival gaat samenstellen. Je kunt hiervoor kiezen uit bijna alle landen die ooit aan het festival hebben deelgenomen. Voor ieder land probeer je zo goed mogelijk voor de dag te komen in vier categorieŽn: lied, kleding, podium en instrument. Je kunt in deze categorieŽn punten verzamelen door het beantwoorden van vragen over het Eurovisie Songfestival.

Het leuke van het spel is dat, omdat er vragen bij zijn met multiple-choice-antwoorden en ook vragen van verschillende moeilijkheidsgraden (1, 2 of 3 sterren, waarbij je kunt afspreken wie welke moeilijkheidsgraad krijgt, afhankelijk van het kennisniveau), je het kunt spelen met iedereen die graag mee wil doen. Het is echt niet zo, dat zul je merken, dat degene met de meeste Eurovisiekennis zo maar even wint. Zeker omdat er naast kennis ook nog de nodige speltactiek en een portie geluk bij komt kijken. Zo kun je in de finaleronde van het spel zomaar een flinke hoeveelheid extra punten toebedeeld krijgen die je de overwinning kunnen opleveren.

Het spel is heel mooi vormgegeven met een fraai rond speelbord waarop het pad naar de finale door een langgerekte notenbalk wordt gevormd. De landenkaarten zijn voorzien van vlaggen in de bekende hartvorm en de mooie paarse kleurzetting komt zowel in het bord als in de diverse kaarten terug. En heb je Eurovisievrienden uit het buitenland te gast, dan is dat ook geen probleem omdat je het spel zowel in het Engels als Nederlands kunt spelen.

Een rondje spelen kost je ongeveer 45 minuten, tenzij je (en daar nodigt het spel wel toe uit) regelmatig even pauzeert om het Eurovisielied waarover een vraag voorbij kwam op te zoeken en af te spelen. Zo kom je helemaal in de sfeer van het Eurovisie Songfestival!

Eurovision Song Contest Ė The Boardgame is een must voor iedere Eurovisieliefhebber en op zijn minst een aanrader voor iedere spelletjesfanaat. Door de afwisseling biedt het uren speelplezier voor iedereen.

Winactie
Het spel is verkrijgbaar in de officiŽle Eurovisieshop en bij bol.com. Eurovision Artists mag ťťn Eurovisie-bordspel weggeven aan de winnaar van een prijsvraag. Dus wil je het spel graag hebben, doe dan mee en beantwoord onderstaande (inschattings)vraag:

Hoeveel punten behaalt Duncan Laurence tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op 16 mei aanstaande?

Je kunt je antwoord per mail insturen naar winactie_bordspel@eurovisionartists.nl. Vermeld in de mail je antwoord en je adresgegevens. Insturen kan tot en met 15 mei aanstaande.

Wie het juiste aantal punten voorspelt wint het spel, indien niemand het juiste aantal voorspeld heeft, dan gaat de prijs naar de persoon die het juiste aantal het dichtst heeft weten te benaderen. In geval van meerdere winnaars zal er worden geloot. De prijswinnaar krijgt automatisch bericht, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 1-5-2019