Griekenland: Verzet je niet tegen het gevoel van binnen

De Canadees-Griekse zangeres Katerina Duska zal aan het songfestival deelnemen met het mede door haar zelf geschreven lied Better love (“Betere liefde”). Deze liefde kan, zo blijkt uit de tekst van het lied, gevonden worden door de angst voor de liefde van je af te zetten en er op te vertrouwen dat de liefde, door er aan toe te geven, vanzelf beter zal worden.

Wie verder wil komen moet ook de pijn die met vooruitgang gepaard gaat accepteren. No pain, no gain. Dat geldt ook in de liefde. Die pijn heeft de zangeres ook zelf ervaren, maar dat weerhoudt haar er niet van zelfbewust zich in nieuwe ervaringen te storten: “Ooit ben ik gebeten. Maak plaats! Ik kan het niet verbergen en zal ook niet vechten tegen het smachtend verlangen dat ik van binnen voel.”

Zowel bij de keuze waarop je lief wilt hebben ("The way to love") als bij de keuze wie je lief wilt hebben ("Who to love") mag je op je eigen gevoel vertrouwen. Ze nodigt de toehoorder uit om dit met haar te beleven, samen diep te gaan en zich daarbij niets aan te trekken van oordelen van anderen.

Zie ook: ERT bevestigt: Griekse kandidaat is Katerina Duska 

Klik hier voor de gegevens van dit lied in de Eurovision Artists database

Een video met dit lied valt hier te bekijken en te beluisterenTerug naar het overzichtGepubliceerd op: 4-5-2019