Repetities 5 mei

Eliot, die BelgiŽ vertegenwoordigt, draagt een zwart met rood kostuum. Sommigen vergelijken het met een reddingsvest. De sympathieke zanger wordt geflankeerd door twee drummers die ook dansen. Het geheel is bewust klein gehouden. De zang maakt beslist nog geen indruk. Het zal voor Eliot wellicht moeilijk worden.

Geheel in het zwart gehuld is daar Oto Nemsadze, die deelneemt voor GeorgiŽ. Voor een blauwe achtergrond zingt hij zijn lied, dat tot nog toe weinig handen op elkaar kreeg. De geweldige loepzuivere uitvoering maakt echter dat die aandacht voor GeorgiŽ er nu wel is.

Zero gravity, zingt Kate Miller-Heidke voor AustraliŽ. En dat er geen zwaartekracht is laat ze zien. Ze vliegt als een volleerde Mary Poppins door de lucht. Ook zij zingt loepzuiver. Van het lied houd je of niet, de act staat als een huis.

Ja en dan IJsland: je houdt ervan of niet, maar pakken doet de act van Hatari je wel. Een drummer zit in een soort ronde ijzeren kooi, voor het overige doen de heren hetzelfde als in de nationale finale. Veel bondage, zang die daar bij past en steeds beter wordt: van de drie minuten verveelt geen seconde. Aan de andere kant: veel mensen moeten niets van deze inzending hebben, veel fans wel.

Estland wordt vertegenwoordigd door Victor Crone, die halverwege wordt ondersteund door een zangeres. Waarom dat is weet niemand. Victor zelf zingt namelijk prima. Op de achtergrond worden beelden uit het publiek getoond.

De kleur van de kleding van Portugal is groen. Dat wil zeggen: de kleding van Conan Osiris. Zijn danser draagt slechts een broek en handschoenen. De zang is prima, al kun je je afvragen of het grote publiek het lied begrijpt. De Romeinse flappen over het gezicht uit de nationale finale zijn vervangen door stukken leer.

Griekenland heeft er werk van gemaakt: al voordat Katerine Duska ook maar ťťn noot gezongen heeft is een soort wensfontein te zien met wat op een ei lijkt. Het blijkt een plateau waarop Katerina staat. Er zijn vooralsnog vraagtekens bij de zang van Katerine.

San Marino stuurt Serhat en dan kun je een gelikte show verwachten. En die geeft hij: in een wit pak, met drie dansers en twee zangeressen. We weten dat Serhat geen begenadigd zanger is maar dat maakt hij ruimschoots goed met de rest van zijn optreden. Op de achtergrond worden op de LED-schermen nanana'tjes getoond.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 5-5-2019