Repetities 6 mei, deel 1

Srbuk uit ArmeniŽ draagt zwarte kleding. Het podium is donker maar met rode lijnen. Aan het eind worden op de LED-schermen stukken gebroken glas vertoond. Srbuk zingt nog steeds niet fantastisch al is wat ze laat zien zeker beter dan ze in Amsterdam deed. ArmeniŽ imponeert niet.

De zang van de Ierse kandidate Sarah McTernan is ronduit slecht. Het niemendalletje dat zij zingt wordt er daardoor beslist niet beter op. Op LED-schermen worden stripfiguren afgebeeld. Halverwege de act lijkt ze in een soort sardineblikje te liggen, op haar rug, waardoor ze helemaal geen kracht meer kan zetten met haar stem. Een verloren inzending.

Letland is daarna bijna een verademing: een feelgood jazzy nummer van Sabīne éuga, zangeres van Carousel; in het wit gehuld en met een enorme hoed op. De LED-schermen moeten een sterrenhemel verbeelden met aan het eind, jawel, de maan. Of Letland boven de middelmaat uit weet te steken is de vraag.

Een van de topfavorieten is Zwitserland. Luca Hšnni, in mouwloos zwart gekleed, zingt zijn lied voor een rode achtergrond. Hij wordt bijgestaan door vier in het rood geklede dansers. De zang is nog niet erg sterk en ook tijdens de act missen we een bepaalde schwung. Het geheel komt erg rommelig over. Wel moet gezegd worden dat het bij de latere doorlopen al beter ging.

Terug naar het overzichtGepubliceerd op: 6-5-2019